Канада то није видела 34 године!

Борјан и другови дотукли Американце! Историјска победа домаћина у Торонту, голман Црвене звезде зауставио Кристијана Пулишића у једној од најбољих шанси на мечу.

Фудбал 16.10.2019 | 14:20
Канада то није видела 34 године!
Борјан одличан у победи Канаде над САД после 34 године! Фудбалска репрезентација САД изгубила је меч од Канаде први пут после 34 године.

Канађани су славили победу резултатом 2:0 у ЦОНЦАЦАФ Лиги нација.

Добру партију забележио је голман Црвене звезде Милан Борјан, који се истакао са неколико добрих одбрана, те сачувао мрежу свог гола.

Од пораза од Тринидада и Тобага, којим су остали без пласмана на Мундијал, репрезентација САД је везала 17 узастопних победа, све до овог меча са Канадом.

Први гол на мечу постигао је Алфонсо Дејвис током другог полувремена, да би на коначних 2:0 повисио Лукас Кавалини у 90. минуту.

Американци су најбољу шансу имали у 51. минуту преко Кристијана Пулишића, али се тада Борјан истакао са једном од укупно три одбране које је забележио у великој победи своје екипе, скинувши "зицер" крилном нападачу Челсија.

Чекали су од априла 1985. године и коначно су дочекали - Канада је победила САД! Канађани су свог великог ривала савладали 2:0 у мечу КОНКАКАФ Лиге нација и још једном показали све мане тима Грега Берхалтера, док је Милан Борјан поново блистао на голу домаћих.

Домаћин је у Торонту имао своје вече, а оба гола постигли су у другом полувремену. Американце је "начео" Бајернов тинејџер Алфонсо Дејвис, док је Лукас Кавалини у надокнади времена потврдио трећи тријумф Канађана у три меча у Лиги нација.

Голман Црвене звезде је поново био несавладив, пошто је и у претходна два меча у овом такмичењу (оба против Кубе) сачувао своју мрежу.

Ипак, тај учинак против Американаца има још већу тежину, а можда и најбољу шансу на мечу одбранио је у 51. минуту крилу Челсија, Кристијану Пулишићу. 

Селекција САД је тиме наставила да разочарава своје навијаче, после неуспелог покушаја да се квалификују на Мундијал у Русији.

Канађани су овим тријумфом обезбедили пласман на Голд куп 2021. године, а тренутно имају шест бодова више од САД у борби за пласман на завршни турнир Лиге нација на којем ће се наћи четири тима.

До краја групне фазе, Американцима су остали реванши против Канаде и Кубе, тако да је и даље отворено питање првог места у групи.

Канада жели да се домогне пласмана у топ шест селекција у КОНКАКАФ зони, чиме би се пласирали у чувену "хексагонал" групу, последњу квалификациону групу за Светско првенство 2022. године.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар