Kanada to nije videla 34 godine!

Borjan i drugovi dotukli Amerikance! Istorijska pobeda domaćina u Torontu, golman Crvene zvezde zaustavio Kristijana Pulišića u jednoj od najboljih šansi na meču.

Fudbal 16.10.2019 | 14:20
Kanada to nije videla 34 godine!
Borjan odličan u pobedi Kanade nad SAD posle 34 godine! Fudbalska reprezentacija SAD izgubila je meč od Kanade prvi put posle 34 godine.

Kanađani su slavili pobedu rezultatom 2:0 u CONCACAF Ligi nacija.

Dobru partiju zabeležio je golman Crvene zvezde Milan Borjan, koji se istakao sa nekoliko dobrih odbrana, te sačuvao mrežu svog gola.

Od poraza od Trinidada i Tobaga, kojim su ostali bez plasmana na Mundijal, reprezentacija SAD je vezala 17 uzastopnih pobeda, sve do ovog meča sa Kanadom.

Prvi gol na meču postigao je Alfonso Dejvis tokom drugog poluvremena, da bi na konačnih 2:0 povisio Lukas Kavalini u 90. minutu.

Amerikanci su najbolju šansu imali u 51. minutu preko Kristijana Pulišića, ali se tada Borjan istakao sa jednom od ukupno tri odbrane koje je zabeležio u velikoj pobedi svoje ekipe, skinuvši "zicer" krilnom napadaču Čelsija.

Čekali su od aprila 1985. godine i konačno su dočekali - Kanada je pobedila SAD! Kanađani su svog velikog rivala savladali 2:0 u meču KONKAKAF Lige nacija i još jednom pokazali sve mane tima Grega Berhaltera, dok je Milan Borjan ponovo blistao na golu domaćih.

Domaćin je u Torontu imao svoje veče, a oba gola postigli su u drugom poluvremenu. Amerikance je "načeo" Bajernov tinejdžer Alfonso Dejvis, dok je Lukas Kavalini u nadoknadi vremena potvrdio treći trijumf Kanađana u tri meča u Ligi nacija.

Golman Crvene zvezde je ponovo bio nesavladiv, pošto je i u prethodna dva meča u ovom takmičenju (oba protiv Kube) sačuvao svoju mrežu.

Ipak, taj učinak protiv Amerikanaca ima još veću težinu, a možda i najbolju šansu na meču odbranio je u 51. minutu krilu Čelsija, Kristijanu Pulišiću. 

Selekcija SAD je time nastavila da razočarava svoje navijače, posle neuspelog pokušaja da se kvalifikuju na Mundijal u Rusiji.

Kanađani su ovim trijumfom obezbedili plasman na Gold kup 2021. godine, a trenutno imaju šest bodova više od SAD u borbi za plasman na završni turnir Lige nacija na kojem će se naći četiri tima.

Do kraja grupne faze, Amerikancima su ostali revanši protiv Kanade i Kube, tako da je i dalje otvoreno pitanje prvog mesta u grupi.

Kanada želi da se domogne plasmana u top šest selekcija u KONKAKAF zoni, čime bi se plasirali u čuvenu "heksagonal" grupu, poslednju kvalifikacionu grupu za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar