ЕК: Ђорђевићева чета и даље перфектна!

Виртус добио Андору након преокрета.  Одличне роле Марковића и Теодосића, Тодоровић уписао поене за госте.  Теодосић све бољи, Марковић близу "трипл-дабла", Виртус и даље непоражен! Тим из Болоње остаће први у А групи Еврокупа, након што је убедљиво победио ривала из Шпаније.

Кошарка 15.10.2019 | 23:38
ЕК: Ђорђевићева чета и даље перфектна!
Како је утакмица почела, чинило се да ће Виртус из Болоње по први пут ове сезоне положити оружје пред неким ривалом. Међутим, италијански састав се врло брзо уздигао, преокренуо резултат већ до полувремена, а потом само привео посао крају против Ривер Андоре на домаћем терену - 87:72.

Кључна серија, ипак, десила се крајем треће деонице када је шут потпуно престао да служи гостујући састав, а Виртус је наставио да "пуни" мрежу са свих страна. Од плус четири, тим који тренира Александар Ђорђевић дошао је до 15 поена предности и довољне залихе за последњих десет минута.

Српски кошаркаши су на овом дуелу били одлични. Милош Теодосић је био најбољи међу њима са чак 15 поена и осам асистенција, пратио га је Стефан Марковић са 10 поена, осам скокова и седам асистенција, а Дејан Тодоровић је у Андори имао седам поена и четири скока. Најефикаснији код домаћих био је Џулијан Гембл са 19 поена, док је код гостију најбољи био Клевин Хана са 15 поена.

Као што смо већ поменули, прва четвртина била је прави егал све до пред сам крај. Тада је Ривер Андора упалила моторе, допустила Виртусу само један поен, а сама убацила чак 12 и изненађујуће имала двоцифрену предност након првих десет минута кошарке - 17:28.

Видело се на почетку друге четвртине, ипак, да гости неће имати довољно снаге да у истом ритму наставе. Тим у којем се налази читава српска дијаспора почео је да топи предност ривала и да већ средином деонице поведе. Андора је за десет минута убацила само десет поена и заслужено је губила на одмору - 43:38.

Након одмора, гледали смо егал меч. Прилазила је Андора и на три поена иза Виртуса, али је Ђорђевићев састав то искусно одбијао, а онда је одлучио да каже - доста. Ређали су се поени Балди-Росија један за другим и предност је нарасла до 15 поена колико је било пред последњих десет минута кошарке - 64:49.

Питање победника се ни у једном тренутку до краја није ни доводило у питање. Заправо, Ривер Андора није успела да спусти разлику на једноцифрену до последњег звука сирене, па је Александар Ђорђевић имао великог разлога за задовољство - 87:72.

Милош Теодосић потврдио је да се враћа у топ форму, забележивши 15 поена и осам асистенција у победи Виртуса над Андором 87:72, у трећем колу А групе Еврокупа.

Сјајни српски плејмејкер прошле недеље је против Макаби Ришона био на "11+4", а сада је накупио двоструко више асистенција и више погодака за два поена, док је тројке у оба меча шутирао 3/8.

Стефан Марковић такође је одлично обавио свој део посла. Уз 10 постигнутих поена имао је чак осам скокова и седам асистенција, а као и Теодосић, провео је на терену 28 минута.

Андора је изненадила, добивши прву четвртину са 11 поена разлике (17:28), али тим Александра Ђорђевића је у другој и трећој деоници био доминантан (укупно 47:21) и већ тада решио питање победника.

У тиму Андоре је повремени репрезентативац Србије Дејан Тодоровићпостигао седам, а бивше крило Партизана Банџа Си четири поена.

Монако у среду дочекује Макаби Ришон, док ће Улм против грчког Промитеаса тражити прву победу у Еврокупу.

У преосталом мечу дана, Уникаха је испустила великих 18 поена које је имала почетком последње деонице, али је ипак успела тесно да слави против Галатасараја и тако сачува максималан учинак - 88:83. Аксел Тупан је домаћина водио до победе са чак 22 постигнута поена, док је Арон Херисон био најефикаснији код гостију са 20 поена.

Алекса Аврамовић је уписао четири минута на паркету, али није дошао до поена ни запаженог учинка.

Тамо где је Партизан прошао, Тофаш је пао! Венеција слави!

Рекло би се да и овај резултат иде црно-белима на руку. Венеција је вечерас дочекала Тофаш и против турског представника стигла до прве победе у Еврокупу резултатом - 76:65.

Може се рећи да је италијански шампион био бољи током целог тока меча, на полувремену је водио већ са 12 разлике и то му је омогућило да до краја одигра лаганије и дође до велике победе.

Венеција сада има скор 1-2, а и Тофаш је сада остао на 1-2. Партизан има 3-0, савладао је Венецију у гостима и за сада се црно-белима све црта за наставак сезоне у Еврокупу.

Код домаћег тима су се петорица играча истакла са двоцифреним учинком. Остин Деј је дао 15 поена, уз осам скокова. Микаел Брамос га је пратио са 14 поена, а по 10 су додали Мичел Ват, Стефано Тонут и Аријел Филој.

У редовима Тофаша је феноменалан био Девин Вилијамс са 28 поена, а поред њега нико није био више двоцифрен у турском саставу.

ЕВРОКУП – 3. КОЛО

Група А

Уторак
Виртус Болоња - Ривер Андора 87:72
/Гембл 19 - Хана 15/

Среда
18.30: Макаби Ришон – Монако
19.00: Улм – Промитеас



Група Б

Уторак
Ритас - Партизан 61:67
/Круз, Бенџијус 15 - Пејџ 17/

Венеција - Тофаш 76:65
/Деј 15 - Вилијамс 28/

Среда
18.30: Локомотива Кубањ – Лимож



Група Ц

Среда
20.45: Бреша – Цедевита Олимпија
20.45: Хувентуд – Дарушафака
20.45: Нантер – Уникс 



Група Д

Уторак
Уникаха - Галатасарај 88:83
/Тупан 22 - Херисон 20/

Среда
19.30: Тренто - Олденбург
19.45: Будућност - Арка Гдиња



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар