EK: Đorđevićeva četa i dalje perfektna!

Virtus dobio Andoru nakon preokreta.  Odlične role Markovića i Teodosića, Todorović upisao poene za goste.  Teodosić sve bolji, Marković blizu "tripl-dabla", Virtus i dalje neporažen! Tim iz Bolonje ostaće prvi u A grupi Evrokupa, nakon što je ubedljivo pobedio rivala iz Španije.

Košarka 15.10.2019 | 23:38
EK: Đorđevićeva četa i dalje perfektna!
Kako je utakmica počela, činilo se da će Virtus iz Bolonje po prvi put ove sezone položiti oružje pred nekim rivalom. Međutim, italijanski sastav se vrlo brzo uzdigao, preokrenuo rezultat već do poluvremena, a potom samo priveo posao kraju protiv River Andore na domaćem terenu - 87:72.

Ključna serija, ipak, desila se krajem treće deonice kada je šut potpuno prestao da služi gostujući sastav, a Virtus je nastavio da "puni" mrežu sa svih strana. Od plus četiri, tim koji trenira Aleksandar Đorđević došao je do 15 poena prednosti i dovoljne zalihe za poslednjih deset minuta.

Srpski košarkaši su na ovom duelu bili odlični. Miloš Teodosić je bio najbolji među njima sa čak 15 poena i osam asistencija, pratio ga je Stefan Marković sa 10 poena, osam skokova i sedam asistencija, a Dejan Todorović je u Andori imao sedam poena i četiri skoka. Najefikasniji kod domaćih bio je Džulijan Gembl sa 19 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Klevin Hana sa 15 poena.

Kao što smo već pomenuli, prva četvrtina bila je pravi egal sve do pred sam kraj. Tada je River Andora upalila motore, dopustila Virtusu samo jedan poen, a sama ubacila čak 12 i iznenađujuće imala dvocifrenu prednost nakon prvih deset minuta košarke - 17:28.

Videlo se na početku druge četvrtine, ipak, da gosti neće imati dovoljno snage da u istom ritmu nastave. Tim u kojem se nalazi čitava srpska dijaspora počeo je da topi prednost rivala i da već sredinom deonice povede. Andora je za deset minuta ubacila samo deset poena i zasluženo je gubila na odmoru - 43:38.

Nakon odmora, gledali smo egal meč. Prilazila je Andora i na tri poena iza Virtusa, ali je Đorđevićev sastav to iskusno odbijao, a onda je odlučio da kaže - dosta. Ređali su se poeni Baldi-Rosija jedan za drugim i prednost je narasla do 15 poena koliko je bilo pred poslednjih deset minuta košarke - 64:49.

Pitanje pobednika se ni u jednom trenutku do kraja nije ni dovodilo u pitanje. Zapravo, River Andora nije uspela da spusti razliku na jednocifrenu do poslednjeg zvuka sirene, pa je Aleksandar Đorđević imao velikog razloga za zadovoljstvo - 87:72.

Miloš Teodosić potvrdio je da se vraća u top formu, zabeleživši 15 poena i osam asistencija u pobedi Virtusa nad Andorom 87:72, u trećem kolu A grupe Evrokupa.

Sjajni srpski plejmejker prošle nedelje je protiv Makabi Rišona bio na "11+4", a sada je nakupio dvostruko više asistencija i više pogodaka za dva poena, dok je trojke u oba meča šutirao 3/8.

Stefan Marković takođe je odlično obavio svoj deo posla. Uz 10 postignutih poena imao je čak osam skokova i sedam asistencija, a kao i Teodosić, proveo je na terenu 28 minuta.

Andora je iznenadila, dobivši prvu četvrtinu sa 11 poena razlike (17:28), ali tim Aleksandra Đorđevića je u drugoj i trećoj deonici bio dominantan (ukupno 47:21) i već tada rešio pitanje pobednika.

U timu Andore je povremeni reprezentativac Srbije Dejan Todorovićpostigao sedam, a bivše krilo Partizana Bandža Si četiri poena.

Monako u sredu dočekuje Makabi Rišon, dok će Ulm protiv grčkog Promiteasa tražiti prvu pobedu u Evrokupu.

U preostalom meču dana, Unikaha je ispustila velikih 18 poena koje je imala početkom poslednje deonice, ali je ipak uspela tesno da slavi protiv Galatasaraja i tako sačuva maksimalan učinak - 88:83. Aksel Tupan je domaćina vodio do pobede sa čak 22 postignuta poena, dok je Aron Herison bio najefikasniji kod gostiju sa 20 poena.

Aleksa Avramović je upisao četiri minuta na parketu, ali nije došao do poena ni zapaženog učinka.

Tamo gde je Partizan prošao, Tofaš je pao! Venecija slavi!

Reklo bi se da i ovaj rezultat ide crno-belima na ruku. Venecija je večeras dočekala Tofaš i protiv turskog predstavnika stigla do prve pobede u Evrokupu rezultatom - 76:65.

Može se reći da je italijanski šampion bio bolji tokom celog toka meča, na poluvremenu je vodio već sa 12 razlike i to mu je omogućilo da do kraja odigra laganije i dođe do velike pobede.

Venecija sada ima skor 1-2, a i Tofaš je sada ostao na 1-2. Partizan ima 3-0, savladao je Veneciju u gostima i za sada se crno-belima sve crta za nastavak sezone u Evrokupu.

Kod domaćeg tima su se petorica igrača istakla sa dvocifrenim učinkom. Ostin Dej je dao 15 poena, uz osam skokova. Mikael Bramos ga je pratio sa 14 poena, a po 10 su dodali Mičel Vat, Stefano Tonut i Arijel Filoj.

U redovima Tofaša je fenomenalan bio Devin Vilijams sa 28 poena, a pored njega niko nije bio više dvocifren u turskom sastavu.

EVROKUP – 3. KOLO

Grupa A

Utorak
Virtus Bolonja - River Andora 87:72
/Gembl 19 - Hana 15/

Sreda
18.30: Makabi Rišon – Monako
19.00: Ulm – Promiteas



Grupa B

Utorak
Ritas - Partizan 61:67
/Kruz, Bendžijus 15 - Pejdž 17/

Venecija - Tofaš 76:65
/Dej 15 - Vilijams 28/

Sreda
18.30: Lokomotiva Kubanj – Limož



Grupa C

Sreda
20.45: Breša – Cedevita Olimpija
20.45: Huventud – Darušafaka
20.45: Nanter – Uniks 



Grupa D

Utorak
Unikaha - Galatasaraj 88:83
/Tupan 22 - Herison 20/

Sreda
19.30: Trento - Oldenburg
19.45: Budućnost - Arka Gdinja



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar