"Косово" директно на Европском првенству?!

После Црне Горе није немогуће. . .  Тежак пораз Црногораца у Приштини отворио је врата дебитанту у квалификацијама да оде на ЕУРО.

Фудбал 16.10.2019 | 21:56
"Косово" директно на Европском првенству?!
Иако је ушла у квалификације као дебитант и анонимус за многе, репрезентација самопроглашене репрезентације "Косово" ипак није далеко од великог успеха.

Међутим, у Приштини су направили бољи тим од црногорског и то су доказали у четвртак, када су на стадиону "Фадил Вокри" победили 2:0.

Уз та три бода и уз "икс" из Подгорице, такозвано "Косово" освојило је значајну залиху и сада има 11 бодова, два кола пре краја квалификација.

У завршна два кола "Косово" улази као трећепласирани тим на табели и за директан пласман мораће да уђе међу два, где су сада првопласирана Енглеска са 15 бодова и Чешка са 12.

Управо та два тима биће ривали дебитанта у последња два кола - Чешка 14. новембра на свом терену, а Енглеска три дана касније у Приштини. 

Остаје да се види како ће "Албион" проћи на овом гостовању, јер је из Подгорице и Софије отишао згрожен. Енглези су након тих утакмица били изузетно љути и истицали су да су вређани расистичким повицима.

У случају да "Косово" не избори директан пласман, играће у плеј-офу уз Грузију, Белорусију и Северну Македонију, избореном кроз Лигу нација.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар