"Kosovo" direktno na Evropskom prvenstvu?!

Posle Crne Gore nije nemoguće. . .  Težak poraz Crnogoraca u Prištini otvorio je vrata debitantu u kvalifikacijama da ode na EURO.

Fudbal 16.10.2019 | 21:56
"Kosovo" direktno na Evropskom prvenstvu?!
Iako je ušla u kvalifikacije kao debitant i anonimus za mnoge, reprezentacija samoproglašene reprezentacije "Kosovo" ipak nije daleko od velikog uspeha.

Međutim, u Prištini su napravili bolji tim od crnogorskog i to su dokazali u četvrtak, kada su na stadionu "Fadil Vokri" pobedili 2:0.

Uz ta tri boda i uz "iks" iz Podgorice, takozvano "Kosovo" osvojilo je značajnu zalihu i sada ima 11 bodova, dva kola pre kraja kvalifikacija.

U završna dva kola "Kosovo" ulazi kao trećeplasirani tim na tabeli i za direktan plasman moraće da uđe među dva, gde su sada prvoplasirana Engleska sa 15 bodova i Češka sa 12.

Upravo ta dva tima biće rivali debitanta u poslednja dva kola - Češka 14. novembra na svom terenu, a Engleska tri dana kasnije u Prištini. 

Ostaje da se vidi kako će "Albion" proći na ovom gostovanju, jer je iz Podgorice i Sofije otišao zgrožen. Englezi su nakon tih utakmica bili izuzetno ljuti i isticali su da su vređani rasističkim povicima.

U slučaju da "Kosovo" ne izbori direktan plasman, igraće u plej-ofu uz Gruziju, Belorusiju i Severnu Makedoniju, izborenom kroz Ligu nacija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar