Дарко Панчев отворено...

О Милојевићевој Звезди, лажним деветкама, Луки Модрићу као најбољем свих времена. . .  „Модрић је велики играч, али далеко је од звања најбољег свих времена на овим просторима“, поручио је Панчев.

Фудбал 16.10.2019 | 15:36
Дарко Панчев отворено...
Прошло је скоро 30 година од дана када је Дарко Панчев имао звање једног од најбољих нападача Европе. Или боље речено – био је најбољи. Време пролази, али популарна Кобра са Вардара је и даље фудбалска личност првог реда на Балкану. Без обзира што је далеко од епицентра дешавања.

У разговору за загребачки Вечерњи Лист најбољи македонски играч свих времена говорио је о европском успону Црвене звезде и Динама, тенденцији да се игра без праве деветке, али и индивидуланим признањима Луке Модрића.

„Пратим Звезду, наравно. С обзиром на стање у лигама на нашем подручују, на то колико је новца сада потребно да би се направио јак тим, Звездини резултати су одлични. О тренеру Владану Милојевићу имам високо мишљење“, рекао је Дарко Панчев за Вечерњи Лист.

Колегу из Загреба је интересовало да ли Дарко Панчев може да упореди тренутни квалитет Црвене звезде и Динама.

„Не желим да гледам навијачки и фаворизујем Звезду, јер сматрам да је Динамо на овом подручју најконстантнија екипа. Тренутно, те две екипе имају најбоље саставе. Иако морам да напоменем да је и Партизан полако почео да гради добар састав. Добри резултати поклопили су се доласком Милојевића и Бјелице. Обојица су добри тренери. Али мишљења сам да ако немаш добре играче и добру екипу узалуд ти добар тренер. Значи, добри играчи су кључни за успех“.

Похвалио је Панчев Луку Модрића због бројних индивидуалних признања, али...

„Модрић је свакако велики играч, један од највећих с ових простора. Међутим, мислим да он није најбољи хрватски играч у историји, а свакако није најбољи на овим просторима.“.

Имао је Панчев занимљиво виђење о томе да све више тимова игра без класичне деветке.

„Погледјате, све велике екипе које су освајале трофеје имале су добре стрелце. У Барси је Саурез, у Реалу је то био Роналдо. у Бајерну је Левандовски, Атлетико је много полагао у Дијега Косту, као и Сити у Агуера. Да ли би неки од тих клубова освојио све те трофеје да у саставу није имао расне голгетере“?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар