Darko Pančev otvoreno...

O Milojevićevoj Zvezdi, lažnim devetkama, Luki Modriću kao najboljem svih vremena. . .  „Modrić je veliki igrač, ali daleko je od zvanja najboljeg svih vremena na ovim prostorima“, poručio je Pančev.

Fudbal 16.10.2019 | 15:36
Darko Pančev otvoreno...
Prošlo je skoro 30 godina od dana kada je Darko Pančev imao zvanje jednog od najboljih napadača Evrope. Ili bolje rečeno – bio je najbolji. Vreme prolazi, ali popularna Kobra sa Vardara je i dalje fudbalska ličnost prvog reda na Balkanu. Bez obzira što je daleko od epicentra dešavanja.

U razgovoru za zagrebački Večernji List najbolji makedonski igrač svih vremena govorio je o evropskom usponu Crvene zvezde i Dinama, tendenciji da se igra bez prave devetke, ali i individulanim priznanjima Luke Modrića.

„Pratim Zvezdu, naravno. S obzirom na stanje u ligama na našem područuju, na to koliko je novca sada potrebno da bi se napravio jak tim, Zvezdini rezultati su odlični. O treneru Vladanu Milojeviću imam visoko mišljenje“, rekao je Darko Pančev za Večernji List.

Kolegu iz Zagreba je interesovalo da li Darko Pančev može da uporedi trenutni kvalitet Crvene zvezde i Dinama.

„Ne želim da gledam navijački i favorizujem Zvezdu, jer smatram da je Dinamo na ovom području najkonstantnija ekipa. Trenutno, te dve ekipe imaju najbolje sastave. Iako moram da napomenem da je i Partizan polako počeo da gradi dobar sastav. Dobri rezultati poklopili su se dolaskom Milojevića i Bjelice. Obojica su dobri treneri. Ali mišljenja sam da ako nemaš dobre igrače i dobru ekipu uzalud ti dobar trener. Znači, dobri igrači su ključni za uspeh“.

Pohvalio je Pančev Luku Modrića zbog brojnih individualnih priznanja, ali...

„Modrić je svakako veliki igrač, jedan od najvećih s ovih prostora. Međutim, mislim da on nije najbolji hrvatski igrač u istoriji, a svakako nije najbolji na ovim prostorima.“.

Imao je Pančev zanimljivo viđenje o tome da sve više timova igra bez klasične devetke.

„Pogledjate, sve velike ekipe koje su osvajale trofeje imale su dobre strelce. U Barsi je Saurez, u Realu je to bio Ronaldo. u Bajernu je Levandovski, Atletiko je mnogo polagao u Dijega Kostu, kao i Siti u Aguera. Da li bi neki od tih klubova osvojio sve te trofeje da u sastavu nije imao rasne golgetere“?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar