Још јачи Интер!

Жиру уместо Алексиса, Матић пре Ракитића и Видала, Ван де Бек пре Милинковић Савића. . . ! Интер ради на неколико фронтова. . .

Фудбал 16.10.2019 | 23:50
Још јачи Интер!
Интер се летос озбиљно појачао у намери да прекине владавину Јувентуса и освоји скудето, а добар старт сезоне са тренером Контеом је додатно распалио оптимизам у клубу да је титула остварив циље ове сезоне.

Зато Неразури спремају стратегију за јануарски прелазни рок у којем би се додатно појачали и још озбиљније ушли у наставак шампионске трке. Недавни пораз у дербију од Јувентуса је открио да Интер има највеће проблеме у везном реду и да му је баш у тој линији потребно појачање. Као и да Лукаку нема алтернативу.

Стартери у везном реду Сенси, Брозовић и Барела за сада одрађују добар посао, али они не могу да изџре целу сезону без предаха, а замене Гаљардини и Борха Валеро се нису показале на потребном нивоу. Зато Неразури спремају појачања за јануар, али и за следеће лето.

Централни везни је тренутно приоритет клуба у зимском прелазном року, а из дана у дан италијански медији спекулишу да је Интеру најближи Немања Матић. Контеова прва жеља је био Артуро Видал са којим је имао одличну сарадњу у Јувентусу, али Чилеанац не жели да напусти Барселону. Потом се говорило о доласку Ивана Ракитића који је на излазним вратима Барселоне, али је Хрват прескупа опција за Интер. Плус што га желе највећи ривали Јувентус и Милан у којем се Звонимир Бобан ангажовао да доведе земљака. Интер не жели да улази у лицитацију за Ракитића и тако је Матић постао најреалнија опција.

Србину из Манчестер Јунајтеда истиче уговор на крају сезоне, али клуб има опцију да га продужи годину дана и то ће сигурно урадити како не би остао без обештећења. Интер се нада да ће потом добити Матића за неко симболично обештећење од неколико милиона и да ће успети да се Србином договори око смањења плате која на Олд Трафорду износи близу 9.000.000 евра годишње на бруто нивоу. Ако Матић пристане, Конте би га радо видео у Интеру јер га цени из времена када су сарађивали у Челсију и када су освојили титулу. Евидентно је да Матић нема будућност колд Солскјера који га све мање користи, док би у Интеру дошао као велико појачање и био нека врста ментора малдим саиграчима попут Бареле и Сенсија.

Матић би дошао као хитно појачање у јануару, а Интер већ спрема стратегију за велико појачање у везном реду наредног лета. Директор Ђузепе Марота циља капиталца, дуго времена се Сергеј Милинковић Савић помињао као прва мета, али последњих дана је у први план искочило име Ајаксовог везисте Донија ван де Бека. Интер се изгледа преорјентисао на Холанђанина који је две године млађи, јефитнији је, има искуство играња у великом клубу и Лиги шампиона, стандардан је члан озбиљне репрезентације и лакше је преговарати и реализовати његов трансфер.

Мароти је досадило да се натеже са Лотитом из Лација, а Коријере пише да је од Ајакса још летос добио зелено светло да наредног лета почне преговоре око трансфера Ван де Бека. Цена Холанђанина је око 60.000.000 евра, док се са Лотитом никад не зна коју лудачку цену ће поставити за српског везисту. Питање је само да ли ће Ван де Бек чекати Реал Мадрид или ће одмах прихватити преговоре са Неразурима.

Ни то није све. Због повреде Алексиса Санчеза, Интер размишља и о довођењу још једног нападача у јануару. Чилеанац ће одсуствовати са терена три месеца, а можда и више. Поптуно је ван форме и тренер не може да се ослони на њега. Зато Конте инсистира на довођењу још једног нападача поред Лукакуа и Лаутара Мартинеза. Колико год да је задовољан Белгијанцем и Аргентинцем, потребан му је још један нападач у формацији 3-5-2 који ће заоштрити конкуренцију. То је летос требало да буде Един Џеко, али није дошло до договора па је на крају дошао Санчез као резервна варијанта. Сада је Интер фокусирао пажњу на довођење Оливијеа Жируа. Конте га је довео у Челси у јануару 2018. и имао одличну сарадњу са њим.

Француз је незадовољан статусом код Лампарда на Стамфорд Бриџу пошто га је млади Тами Абрахам потпуно истиснуо из прве поставе. Жиру је код Лампарда од почетка ове сезоне играо само на пет мечева у свом такмичењима и само два пута је почео као стартер. Има уговор до следећег лета што значи да Интер може да га добије у јануару по багателној цени, а њему је битно да негде игра како би задржао статус репрезентативца пред ЕП наредног лета. У Интеру не би био баш стартер, али би имао велику већу улогу него у Челсију и Конте би умео да распореди минутажу измешу њега, Лукаку, Лаутара Мартинеза и Алексиса Санчеза.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар