Još jači Inter!

Žiru umesto Aleksisa, Matić pre Rakitića i Vidala, Van de Bek pre Milinković Savića. . . ! Inter radi na nekoliko frontova. . .

Fudbal 16.10.2019 | 23:50
Još jači Inter!
Inter se letos ozbiljno pojačao u nameri da prekine vladavinu Juventusa i osvoji skudeto, a dobar start sezone sa trenerom Konteom je dodatno raspalio optimizam u klubu da je titula ostvariv cilje ove sezone.

Zato Nerazuri spremaju strategiju za januarski prelazni rok u kojem bi se dodatno pojačali i još ozbiljnije ušli u nastavak šampionske trke. Nedavni poraz u derbiju od Juventusa je otkrio da Inter ima najveće probleme u veznom redu i da mu je baš u toj liniji potrebno pojačanje. Kao i da Lukaku nema alternativu.

Starteri u veznom redu Sensi, Brozović i Barela za sada odrađuju dobar posao, ali oni ne mogu da izdžre celu sezonu bez predaha, a zamene Galjardini i Borha Valero se nisu pokazale na potrebnom nivou. Zato Nerazuri spremaju pojačanja za januar, ali i za sledeće leto.

Centralni vezni je trenutno prioritet kluba u zimskom prelaznom roku, a iz dana u dan italijanski mediji spekulišu da je Interu najbliži Nemanja Matić. Konteova prva želja je bio Arturo Vidal sa kojim je imao odličnu saradnju u Juventusu, ali Čileanac ne želi da napusti Barselonu. Potom se govorilo o dolasku Ivana Rakitića koji je na izlaznim vratima Barselone, ali je Hrvat preskupa opcija za Inter. Plus što ga žele najveći rivali Juventus i Milan u kojem se Zvonimir Boban angažovao da dovede zemljaka. Inter ne želi da ulazi u licitaciju za Rakitića i tako je Matić postao najrealnija opcija.

Srbinu iz Mančester Junajteda ističe ugovor na kraju sezone, ali klub ima opciju da ga produži godinu dana i to će sigurno uraditi kako ne bi ostao bez obeštećenja. Inter se nada da će potom dobiti Matića za neko simbolično obeštećenje od nekoliko miliona i da će uspeti da se Srbinom dogovori oko smanjenja plate koja na Old Trafordu iznosi blizu 9.000.000 evra godišnje na bruto nivou. Ako Matić pristane, Konte bi ga rado video u Interu jer ga ceni iz vremena kada su sarađivali u Čelsiju i kada su osvojili titulu. Evidentno je da Matić nema budućnost kold Solskjera koji ga sve manje koristi, dok bi u Interu došao kao veliko pojačanje i bio neka vrsta mentora maldim saigračima poput Barele i Sensija.

Matić bi došao kao hitno pojačanje u januaru, a Inter već sprema strategiju za veliko pojačanje u veznom redu narednog leta. Direktor Đuzepe Marota cilja kapitalca, dugo vremena se Sergej Milinković Savić pominjao kao prva meta, ali poslednjih dana je u prvi plan iskočilo ime Ajaksovog veziste Donija van de Beka. Inter se izgleda preorjentisao na Holanđanina koji je dve godine mlađi, jefitniji je, ima iskustvo igranja u velikom klubu i Ligi šampiona, standardan je član ozbiljne reprezentacije i lakše je pregovarati i realizovati njegov transfer.

Maroti je dosadilo da se nateže sa Lotitom iz Lacija, a Korijere piše da je od Ajaksa još letos dobio zeleno svetlo da narednog leta počne pregovore oko transfera Van de Beka. Cena Holanđanina je oko 60.000.000 evra, dok se sa Lotitom nikad ne zna koju ludačku cenu će postaviti za srpskog vezistu. Pitanje je samo da li će Van de Bek čekati Real Madrid ili će odmah prihvatiti pregovore sa Nerazurima.

Ni to nije sve. Zbog povrede Aleksisa Sančeza, Inter razmišlja i o dovođenju još jednog napadača u januaru. Čileanac će odsustvovati sa terena tri meseca, a možda i više. Poptuno je van forme i trener ne može da se osloni na njega. Zato Konte insistira na dovođenju još jednog napadača pored Lukakua i Lautara Martineza. Koliko god da je zadovoljan Belgijancem i Argentincem, potreban mu je još jedan napadač u formaciji 3-5-2 koji će zaoštriti konkurenciju. To je letos trebalo da bude Edin Džeko, ali nije došlo do dogovora pa je na kraju došao Sančez kao rezervna varijanta. Sada je Inter fokusirao pažnju na dovođenje Olivijea Žirua. Konte ga je doveo u Čelsi u januaru 2018. i imao odličnu saradnju sa njim.

Francuz je nezadovoljan statusom kod Lamparda na Stamford Bridžu pošto ga je mladi Tami Abraham potpuno istisnuo iz prve postave. Žiru je kod Lamparda od početka ove sezone igrao samo na pet mečeva u svom takmičenjima i samo dva puta je počeo kao starter. Ima ugovor do sledećeg leta što znači da Inter može da ga dobije u januaru po bagatelnoj ceni, a njemu je bitno da negde igra kako bi zadržao status reprezentativca pred EP narednog leta. U Interu ne bi bio baš starter, ali bi imao veliku veću ulogu nego u Čelsiju i Konte bi umeo da rasporedi minutažu izmešu njega, Lukaku, Lautara Martineza i Aleksisa Sančeza.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar