Јавио се Лукин отац: Играо је и повријеђен, патриота је, воли Србију!

"Ако је Лука погрешио, њих двојица треба да причају", казао је отац српског нападача око ког је настала нова афера у јавности, пошто се вратио у клуб после меча са Португалом.

Фудбал 15.10.2019 | 20:02
Јавио се Лукин отац: Играо је и повријеђен, патриота је, воли Србију!
Таман што се заврши једна "афера" у репрезентацији - исплива следећа.

Нови проблеми у државном тиму настали су око Луке Јовића који се после септембарског меча квалификација против Португала вратио у Реал Мадрид, јавивши накнадно само поруком да је повређен, да би већ кроз неколико дана заиграо на мечу против Левантеа...

Из тог разлога се није нашао на списку Љубише Тумбаковића, иако је селектор прво објаснио да жели да "испроба нове играче", ова информација је испливала у шпанским медијима.

У најави утакмице против Литваније било је говора и о "случају Јовић" где је Тумбаковић нагласио да ће више рећи по повратку у Београду, уз молбу српским извештачима да приоритет дају утакмици квалификација, коју је дан касније Србија и победила у Вилњусу (2:1).

Српски нападач се до сада није оглашавао, сем "избрисаним сторијем" на Инстаграму који се можда није ни односио на репрезентацију, али јесте његов отац.

Милан Јовић је у изјави за "Ало" дао своје виђење ситуације.

"Добре ствари се брзо заборављају. Лука је летос, чим је потписао за Реал Мадрид, повређен играо за младу репрезентацију Србије на Првенству Европе. Говорио сам му да не ризикује, да се нешто не би искомпликовало, а он није хтео да чује. Није хтео да остави другаре на цедилу. Сигуран сам да нико други то не би урадио да је био у његовој кожи", казао је Милан Јовић који је потом додао:

"Није поштено према Луки да га одмах стваљају на стуб срама, али свако има право да каже шта мисли".

УЧИНАК

Лука Јовић је до сада одиграо седам мечева за репрезентацију Србију и од тога три од старта - Немачка, Украјина и Литванија, док је по неколико минута имао против Португала, Црне Горе, Бразила и Чилеа. У дресу "орлова" постигао је два гола.

Отац најскупљег српског фудбалера свих времена казао је да не жели да "узнемирава дете и јавност" уз поруку да је репрезентација сан за његовог сина, као и да му читава пажња која је букнула ове недеље смета...

"Лука је велики Србин, воли да игра за национални тим. Смета ми што је ова ситуација у жижи, зато што се помиње у негативном контексту. Много ме то боли као родитеља. Он је патриота, лепо смо га васпитали и сматрам да нисмо као породица учинили ништа што је за осуду", навео је Милан Јовић.

Надамо се да ће се случај "лажирања" повреда решити у "четири ока" са селектором.

"Ако је Лука погрешио, њих двојица треба да причају. Истина, није изабрао право време да оде, у тренутку када се репрезентација бори за пласман на ЕУРО. Реално, он је петнаести играч у репрезентацији који је био повређен, па је играо следећу утакмицу у клубу", закључио је отац фудбалера у изјави за лист "Ало".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар