Javio se Lukin otac: Igrao je i povrijeđen, patriota je, voli Srbiju!

"Ako je Luka pogrešio, njih dvojica treba da pričaju", kazao je otac srpskog napadača oko kog je nastala nova afera u javnosti, pošto se vratio u klub posle meča sa Portugalom.

Fudbal 15.10.2019 | 20:02
Javio se Lukin otac: Igrao je i povrijeđen, patriota je, voli Srbiju!
Taman što se završi jedna "afera" u reprezentaciji - ispliva sledeća.

Novi problemi u državnom timu nastali su oko Luke Jovića koji se posle septembarskog meča kvalifikacija protiv Portugala vratio u Real Madrid, javivši naknadno samo porukom da je povređen, da bi već kroz nekoliko dana zaigrao na meču protiv Levantea...

Iz tog razloga se nije našao na spisku Ljubiše Tumbakovića, iako je selektor prvo objasnio da želi da "isproba nove igrače", ova informacija je isplivala u španskim medijima.

U najavi utakmice protiv Litvanije bilo je govora i o "slučaju Jović" gde je Tumbaković naglasio da će više reći po povratku u Beogradu, uz molbu srpskim izveštačima da prioritet daju utakmici kvalifikacija, koju je dan kasnije Srbija i pobedila u Vilnjusu (2:1).

Srpski napadač se do sada nije oglašavao, sem "izbrisanim storijem" na Instagramu koji se možda nije ni odnosio na reprezentaciju, ali jeste njegov otac.

Milan Jović je u izjavi za "Alo" dao svoje viđenje situacije.

"Dobre stvari se brzo zaboravljaju. Luka je letos, čim je potpisao za Real Madrid, povređen igrao za mladu reprezentaciju Srbije na Prvenstvu Evrope. Govorio sam mu da ne rizikuje, da se nešto ne bi iskomplikovalo, a on nije hteo da čuje. Nije hteo da ostavi drugare na cedilu. Siguran sam da niko drugi to ne bi uradio da je bio u njegovoj koži", kazao je Milan Jović koji je potom dodao:

"Nije pošteno prema Luki da ga odmah stvaljaju na stub srama, ali svako ima pravo da kaže šta misli".

UČINAK

Luka Jović je do sada odigrao sedam mečeva za reprezentaciju Srbiju i od toga tri od starta - Nemačka, Ukrajina i Litvanija, dok je po nekoliko minuta imao protiv Portugala, Crne Gore, Brazila i Čilea. U dresu "orlova" postigao je dva gola.

Otac najskupljeg srpskog fudbalera svih vremena kazao je da ne želi da "uznemirava dete i javnost" uz poruku da je reprezentacija san za njegovog sina, kao i da mu čitava pažnja koja je buknula ove nedelje smeta...

"Luka je veliki Srbin, voli da igra za nacionalni tim. Smeta mi što je ova situacija u žiži, zato što se pominje u negativnom kontekstu. Mnogo me to boli kao roditelja. On je patriota, lepo smo ga vaspitali i smatram da nismo kao porodica učinili ništa što je za osudu", naveo je Milan Jović.

Nadamo se da će se slučaj "lažiranja" povreda rešiti u "četiri oka" sa selektorom.

"Ako je Luka pogrešio, njih dvojica treba da pričaju. Istina, nije izabrao pravo vreme da ode, u trenutku kada se reprezentacija bori za plasman na EURO. Realno, on je petnaesti igrač u reprezentaciji koji je bio povređen, pa je igrao sledeću utakmicu u klubu", zaključio je otac fudbalera u izjavi za list "Alo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar