Селектор првака: Срби, доминираћете, најбољи сте у Европи!

Месец дана пошто је Шпанију довео до титуле, Серђо Скариоло разговарао са новинаром "Курира". "Бићете најбољи наредних десет година", поручио Италијан који изгледа више верује у Србију од нас самих.

Кошарка 15.10.2019 | 22:45
Селектор првака: Срби, доминираћете, најбољи сте у Европи!
Селектор шампиона света Серђо Скариоло у интервјуу датом "Куриру" дотакао се и репрезентације Србије.

Италијан који је Шпанију попео на кров света, сматра да "орлови" имају најбољи тим у Европи и да би наредна деценија на Старом континенту требала да припадне управо Богдановићу и друштву.

"Оно што могу да кажем јесте да је ваш тим далеко најбољи у Европи и да ће бити најбољи у наредних десет година", почео је Скариоло.

Искусни стручњак је напоменуо да та чињеница никако не сме да створи притисак.

"То не сме да створи притисак да они морају да победе сваку утакмицу са двадесет поена разлике. То се неће догодити, чак иако су најквалитетнији у Европи и вероватно други на свету. Много фактора утиче на обликовање фаворита. Жеља код Србије никада није била у питању, момци су се трудили до самог краја првенства. Победили су САД, као и у мечу за пето место", додао је селектор Шпаније.

На констатацију да се порази Србије у кошарци код навијача доживљавају као трагедија, одговорио је:

"Није трагедија у спорту када се тим труди и такмичи, трагедија је када тога нема, када играчи не поштују једни друге, стручни штаб, савез... У вашем случају то није тако. Наредно такмичење ће бити најважније, то су Олимпијске игре. Убеђен сам да ће Србија бити на подијуму, то сви познаваоци кошарке мисле. Желим вам сву срећу, наравно, изузетак је меч са Шпанијом (смех). Имате велики поздрав и загрљај од Серђа", поручио је Скариоло.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар