Selektor prvaka: Srbi, dominiraćete, najbolji ste u Evropi!

Mesec dana pošto je Španiju doveo do titule, Serđo Skariolo razgovarao sa novinarom "Kurira". "Bićete najbolji narednih deset godina", poručio Italijan koji izgleda više veruje u Srbiju od nas samih.

Košarka 15.10.2019 | 22:45
Selektor prvaka: Srbi, dominiraćete, najbolji ste u Evropi!
Selektor šampiona sveta Serđo Skariolo u intervjuu datom "Kuriru" dotakao se i reprezentacije Srbije.

Italijan koji je Španiju popeo na krov sveta, smatra da "orlovi" imaju najbolji tim u Evropi i da bi naredna decenija na Starom kontinentu trebala da pripadne upravo Bogdanoviću i društvu.

"Ono što mogu da kažem jeste da je vaš tim daleko najbolji u Evropi i da će biti najbolji u narednih deset godina", počeo je Skariolo.

Iskusni stručnjak je napomenuo da ta činjenica nikako ne sme da stvori pritisak.

"To ne sme da stvori pritisak da oni moraju da pobede svaku utakmicu sa dvadeset poena razlike. To se neće dogoditi, čak iako su najkvalitetniji u Evropi i verovatno drugi na svetu. Mnogo faktora utiče na oblikovanje favorita. Želja kod Srbije nikada nije bila u pitanju, momci su se trudili do samog kraja prvenstva. Pobedili su SAD, kao i u meču za peto mesto", dodao je selektor Španije.

Na konstataciju da se porazi Srbije u košarci kod navijača doživljavaju kao tragedija, odgovorio je:

"Nije tragedija u sportu kada se tim trudi i takmiči, tragedija je kada toga nema, kada igrači ne poštuju jedni druge, stručni štab, savez... U vašem slučaju to nije tako. Naredno takmičenje će biti najvažnije, to su Olimpijske igre. Ubeđen sam da će Srbija biti na podijumu, to svi poznavaoci košarke misle. Želim vam svu sreću, naravno, izuzetak je meč sa Španijom (smeh). Imate veliki pozdrav i zagrljaj od Serđa", poručio je Skariolo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar