Митровић сад јури Рајка Митића!

Митровић на гол од Митића – још седам "корака" до Бобека! Александар Митровић све је ближи титули најбољег стрелца у историји репрезентације.  Нападач Фулама стигао до коте 31!

Фудбал 14.10.2019 | 23:59
Митровић сад јури Рајка Митића!
Нападач Фулама је са два гола у Виљнусу стигао до 31. поготка на 53 наступа за Србију.

Има само гол мање од легенде Црвене звезде Рајка Митића, а шест мање од Милана Галића, Благоја Марјановића и Сава Милошевића.

Рекордер је легендарни центарфор Партизана Стјепан Бобек, са седам погодака више од свог наследника у црно-белом дресу.

Не заборавите, Митровић има само 25 година!

Утакмице пролазе, ривали се мењају, али Александар Митровић остаје константан. Убитачан. За само пет минута другог полувремена нападач Фулама је два пута затресао мрежу Литваније. На тај начин Митрогол је стигао до седмог поготка у овим квалификацијама, уједно наставио је да крчи пут ка звању најбољег стрелца у историји српског фудбала.

Поготком у судару против Парагваја Митровић се изједначио са Душаном Бајевићем. Сада је отишао корак напред. Два пута је Митровић затресао мрежу Литванаца и стигао до шестог места најбољих стрелаца. Митровић је на коти 31. Испред њега су тренутно Рајко Митић (32), Саво Милошевић, Благоје Марјановић и Милан Галић су постигли 37, док је и даље неприкосновен Стјепан Бобек са 39 голова.

Ове сезоне Александар Митровић је за репрезентацију и Фулам постигао укупно 14 голова. Бројке за респект. Посебно ако се зна да Митровић има 25 година и да је испред њега још много утакмица у А селекцији.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Старац Фочо

15.10.2019 06:16

Недостаје само податак о броју одиграних утакмица, дакле, са колико одиграних утакмица је, рецимо, Бобек постигао својих 39 голова, а са колико утакмица Митровић својих 32? У данашње вријеме се игра много већи број и репрезентативних и клупских утакмица, него раније.

ОДГОВОРИТЕ