Mitrović sad juri Rajka Mitića!

Mitrović na gol od Mitića – još sedam "koraka" do Bobeka! Aleksandar Mitrović sve je bliži tituli najboljeg strelca u istoriji reprezentacije.  Napadač Fulama stigao do kote 31!

Fudbal 14.10.2019 | 23:59
Mitrović sad juri Rajka Mitića!
Napadač Fulama je sa dva gola u Viljnusu stigao do 31. pogotka na 53 nastupa za Srbiju.

Ima samo gol manje od legende Crvene zvezde Rajka Mitića, a šest manje od Milana Galića, Blagoja Marjanovića i Sava Miloševića.

Rekorder je legendarni centarfor Partizana Stjepan Bobek, sa sedam pogodaka više od svog naslednika u crno-belom dresu.

Ne zaboravite, Mitrović ima samo 25 godina!

Utakmice prolaze, rivali se menjaju, ali Aleksandar Mitrović ostaje konstantan. Ubitačan. Za samo pet minuta drugog poluvremena napadač Fulama je dva puta zatresao mrežu Litvanije. Na taj način Mitrogol je stigao do sedmog pogotka u ovim kvalifikacijama, ujedno nastavio je da krči put ka zvanju najboljeg strelca u istoriji srpskog fudbala.

Pogotkom u sudaru protiv Paragvaja Mitrović se izjednačio sa Dušanom Bajevićem. Sada je otišao korak napred. Dva puta je Mitrović zatresao mrežu Litvanaca i stigao do šestog mesta najboljih strelaca. Mitrović je na koti 31. Ispred njega su trenutno Rajko Mitić (32), Savo Milošević, Blagoje Marjanović i Milan Galić su postigli 37, dok je i dalje neprikosnoven Stjepan Bobek sa 39 golova.

Ove sezone Aleksandar Mitrović je za reprezentaciju i Fulam postigao ukupno 14 golova. Brojke za respekt. Posebno ako se zna da Mitrović ima 25 godina i da je ispred njega još mnogo utakmica u A selekciji.  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Starac Fočo

15.10.2019 06:16

Nedostaje samo podatak o broju odigranih utakmica, dakle, sa koliko odigranih utakmica je, recimo, Bobek postigao svojih 39 golova, a sa koliko utakmica Mitrović svojih 32? U današnje vrijeme se igra mnogo veći broj i reprezentativnih i klupskih utakmica, nego ranije.

ODGOVORITE