ЕП: Косово тукло Црногорце!

Непријатно на "Вокрију": Неозбиљна Црна Гора, лак пораз од "Косова"! Очајне квалификације за Црногорце. . . ! Фудбалери ФС Косова савладали су селекцију Црне Горе на свом терену са 2:0, у мечу групе А квалификација за Европско првенство.

Фудбал 14.10.2019 | 23:38
ЕП: Косово тукло Црногорце!
Ово је за њих веома важна победа, пошто су остали у игри за пласман на завршни турнир и сада имају само бод мање од другопласиране Чешке.

До трећег тријумфа у овом циклусу, фудбалери тзв. Косова стигли су головима у првом полувремену.

Прво је у 10. минуту Рахмани након корнера донео вођство, да би Мурики из одбитка у 34. поставио коначан резултат утакмице.

Почело је "фрком" на трибинама, завршило се победом домаћина.

Фудбалска репрезентација тзв. Косова остала је у трци за пласман на Европско првенство пошто је у Приштини нанела пораз Црној Гори и то без икаквих потешкоћа - 2:0 (2:0). "Соколови" су се тек у наставку меча мало тргнули, али су генерално били безопасни на стадиону "Фадиљ Вокри".

Голове за домаћина постигли су Рахмани у 10. и Мурићи у 34. минуту, па је евидентно да је селекција "Косова" по квалитету одавно прескочила Црногорце.

У овим квалификацијама они су остали на само три бода, и то три ремија, док је "Косово" остварило и трећи тријумф и тренутно има 11 бодова, на две преостале утакмице до краја овог циклуса. Све ће бити решено 14. новембра када се сретну са Чешком, репрезентацијом која има бод више од њих.

У том "кругу" је и Енглеска, са 15 бодова, која ће гледати да пласман на ЕУРО реши у 7. колу против Црне Горе, а не да чека последњу рунду и меч са "Косовом".

Занимљиво је да су на мечу у Приштини домаћи навијачи аплаузима поздравили Фатоса Бећираја који је ушао у другом полувремену, када је заменио Небојшу Косовића.

"КОСОВО": Мурић, Војвода, Рахмани, Алити, Кололи (Хасани), Шаља (Рашкај), Валон Бериша, Хадерђонај, Челина, Рашица, Мурићи.

ЦРНА ГОРА:Петковић (Мијатовић), Марушић, Симић, Лагатор, Булатовић, Вукчевић, Шћекић, Бољевић, Косовић (Бећирај), Јововић (Јанковић), Мугоша.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни

15.10.2019 01:39

Има један и Војвода?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неце

18.10.2019 11:47

ЦГ на побједницку страну. Јунацине пуни гаца.

ОДГОВОРИТЕ