EP: Kosovo tuklo Crnogorce!

Neprijatno na "Vokriju": Neozbiljna Crna Gora, lak poraz od "Kosova"! Očajne kvalifikacije za Crnogorce. . . ! Fudbaleri FS Kosova savladali su selekciju Crne Gore na svom terenu sa 2:0, u meču grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Fudbal 14.10.2019 | 23:38
EP: Kosovo tuklo Crnogorce!
Ovo je za njih veoma važna pobeda, pošto su ostali u igri za plasman na završni turnir i sada imaju samo bod manje od drugoplasirane Češke.

Do trećeg trijumfa u ovom ciklusu, fudbaleri tzv. Kosova stigli su golovima u prvom poluvremenu.

Prvo je u 10. minutu Rahmani nakon kornera doneo vođstvo, da bi Muriki iz odbitka u 34. postavio konačan rezultat utakmice.

Počelo je "frkom" na tribinama, završilo se pobedom domaćina.

Fudbalska reprezentacija tzv. Kosova ostala je u trci za plasman na Evropsko prvenstvo pošto je u Prištini nanela poraz Crnoj Gori i to bez ikakvih poteškoća - 2:0 (2:0). "Sokolovi" su se tek u nastavku meča malo trgnuli, ali su generalno bili bezopasni na stadionu "Fadilj Vokri".

Golove za domaćina postigli su Rahmani u 10. i Murići u 34. minutu, pa je evidentno da je selekcija "Kosova" po kvalitetu odavno preskočila Crnogorce.

U ovim kvalifikacijama oni su ostali na samo tri boda, i to tri remija, dok je "Kosovo" ostvarilo i treći trijumf i trenutno ima 11 bodova, na dve preostale utakmice do kraja ovog ciklusa. Sve će biti rešeno 14. novembra kada se sretnu sa Češkom, reprezentacijom koja ima bod više od njih.

U tom "krugu" je i Engleska, sa 15 bodova, koja će gledati da plasman na EURO reši u 7. kolu protiv Crne Gore, a ne da čeka poslednju rundu i meč sa "Kosovom".

Zanimljivo je da su na meču u Prištini domaći navijači aplauzima pozdravili Fatosa Bećiraja koji je ušao u drugom poluvremenu, kada je zamenio Nebojšu Kosovića.

"KOSOVO": Murić, Vojvoda, Rahmani, Aliti, Kololi (Hasani), Šalja (Raškaj), Valon Beriša, Haderđonaj, Čelina, Rašica, Murići.

CRNA GORA:Petković (Mijatović), Marušić, Simić, Lagator, Bulatović, Vukčević, Šćekić, Boljević, Kosović (Bećiraj), Jovović (Janković), Mugoša.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Crni

15.10.2019 01:39

Ima jedan i Vojvoda?!

ODGOVORITE
Name

Nece

18.10.2019 11:47

CG na pobjednicku stranu. Junacine puni gaca.

ODGOVORITE