Власт не жели праћење рада РТРС и СРНЕ

Власт, како се могло закључити након посљедњег скупштинског засједања, не жели стално праћење рада и уређивачке политике јавних медија чији је оснивач Република Српска. То је очекивано, тврде у опозицији, јер странке на власти те медије сматрају својима, а не медијима свих грађана.

Република Српска 14.10.2019 | 19:39
Власт не жели праћење рада РТРС и СРНЕ
Опозиција предлаже, а власт не жели праћење рада и уређивачке политике РТРС-а и Новинске агенције Републике Српске.

Протекле седмице на дневном реду скупштинског засједања био је и Извјештај о раду јавног ентитетског сервиса, а опозиција, незадовољна уређивачком политиком јавног емитера и заступљености у програму републичке телевизије, предлагала је формирање одбора за праћење рада медија чији оснивач је Република Српска.

Предложено радно тијело требало је да чини петнаест чланова, од чега би двије трећине били посланици и једна трећина медијски радници. Скупштинска већина је, међутим, одбацила такве приједлоге.

Посланик СДС-а Миладин Станић каже да је то сасвим очекивано.

У опозицији су, и прије него што је иницијатива одбијена, најавили да ће, уколико се то деси, са приједлогом оснивања таквог радног тијела које ће да прати рад јавних медија које је основала Република Српска, иницијативу у скупштину упутити још једном, у редовној процедури.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Трт

14.10.2019 19:57

Свакако је само црвени и гледају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.10.2019 20:35

Да. Зато треба законом омогућити право избора грађана хоће ли да гледа РТРС и плаћа претплату. Питам се како би се онда финансирали.

Name

Кум

14.10.2019 20:15

Власт у РС је једнако мафија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаја

14.10.2019 22:07

То је партијско коалициона телевизија као и јавна предузеца, ресурси и све сто се могло опартијати и они раде за њих !!А народ плаца !Као и све остало !!Пљацка будзета !На партијски нацин!они су себе замислили газдом Републике Српске !Све опљацкали себи дзепове напунили и сад се боре да то све опстане !!Криминална политицко тајкунска хоботница од рата до данас! Зато народ и бјези! Зло 21 вијека!

Name

Амир

15.10.2019 06:34

Што се тиче БиХ гледам само БН и Нова БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.10.2019 06:47

Треба бојкотовати плаћање ртв таксе, срам их било понашају се као да је приватна тв, а плаћамо сви. Позивам опозицију да организују протесте и петицију о плаћању ртв таксе. Петицију да одлучимо коме плаћати, ртрс није под овом влашћу заслужила ни једну марку.

ОДГОВОРИТЕ