Vlast ne želi praćenje rada RTRS i SRNE

Vlast, kako se moglo zaključiti nakon posljednjeg skupštinskog zasjedanja, ne želi stalno praćenje rada i uređivačke politike javnih medija čiji je osnivač Republika Srpska. To je očekivano, tvrde u opoziciji, jer stranke na vlasti te medije smatraju svojima, a ne medijima svih građana.

Republika Srpska 14.10.2019 | 19:39
Vlast ne želi praćenje rada RTRS i SRNE
Opozicija predlaže, a vlast ne želi praćenje rada i uređivačke politike RTRS-a i Novinske agencije Republike Srpske.

Protekle sedmice na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja bio je i Izvještaj o radu javnog entitetskog servisa, a opozicija, nezadovoljna uređivačkom politikom javnog emitera i zastupljenosti u programu republičke televizije, predlagala je formiranje odbora za praćenje rada medija čiji osnivač je Republika Srpska.

Predloženo radno tijelo trebalo je da čini petnaest članova, od čega bi dvije trećine bili poslanici i jedna trećina medijski radnici. Skupštinska većina je, međutim, odbacila takve prijedloge.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić kaže da je to sasvim očekivano.

U opoziciji su, i prije nego što je inicijativa odbijena, najavili da će, ukoliko se to desi, sa prijedlogom osnivanja takvog radnog tijela koje će da prati rad javnih medija koje je osnovala Republika Srpska, inicijativu u skupštinu uputiti još jednom, u redovnoj proceduri.



BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Trt

14.10.2019 19:57

Svakako je samo crveni i gledaju.

ODGOVORITE
Name

re

14.10.2019 20:35

Da. Zato treba zakonom omogućiti pravo izbora građana hoće li da gleda RTRS i plaća pretplatu. Pitam se kako bi se onda finansirali.

Name

Kum

14.10.2019 20:15

Vlast u RS je jednako mafija.

ODGOVORITE
Name

Haja

14.10.2019 22:07

To je partijsko koaliciona televizija kao i javna preduzeca, resursi i sve sto se moglo opartijati i oni rade za njih !!A narod placa !Kao i sve ostalo !!Pljacka budzeta !Na partijski nacin!oni su sebe zamislili gazdom Republike Srpske !Sve opljackali sebi dzepove napunili i sad se bore da to sve opstane !!Kriminalna politicko tajkunska hobotnica od rata do danas! Zato narod i bjezi! Zlo 21 vijeka!

Name

Amir

15.10.2019 06:34

Što se tiče BiH gledam samo BN i Nova BiH

ODGOVORITE
Name

Milan

15.10.2019 06:47

Treba bojkotovati plaćanje rtv takse, sram ih bilo ponašaju se kao da je privatna tv, a plaćamo svi. Pozivam opoziciju da organizuju proteste i peticiju o plaćanju rtv takse. Peticiju da odlučimo kome plaćati, rtrs nije pod ovom vlašću zaslužila ni jednu marku.

ODGOVORITE