Де Лихт отворио душу...

Играм с мање самопоуздања и не осећам се више непобедиво као у Ајаксу! Млади Холанђанин свестан да није на топ нивоу. . .

Фудбал 16.10.2019 | 10:32
Де Лихт отворио душу...
Скупоцени дефанзивац Јувентуса Матијс Де Лихт поверио се новинарима после гостовања Холандије у Белорусији и признао да није на нивоу на каквом је био док је носио дрес Ајакса.

Подсетимо, након рекордног трансфера из Амстердама у Торино за 75.000.000 евра млади Холанђанин је одмах убачен у ватру делом и због повреде Ђорђа Кјелинија, а последњих недеља направио је неколико киксева којима је омогућио противницима да постигну голове.

"Знам да још увек нисам на најбољем могућем нивоу. Али, што више будем играо брже ћу га достићи. Оно што могу да урадим је да наставим да напорно тренирам, да пружам макисмум и учим од саиграча", изјавио је Де Лихт. 

Холанђанин у први план посебно истиче један податак.

"У Ајаксу сам имао јединствени осећај непобедивости. Сада га осећам у мањој мери у Јувентусу, али је то природно. Играм с мање самопоуздања него прошле сезоне. У новом сам клубу, нови је систем игре, нови тренер и нови саиграчи. За мене је све ново. Много ми је другачије окружење него у Ајаксу, али мислим да сам све бољи", каже Де Лихт.

И поред свега млади штопер истиче да је поносан на једну чињеницу.

"Још увек нисам изгубио утакмицу. Ни са Јувентусом ни са репрезентацијом Хоалндије. И срећан сам због тога", закључио је Матијс Де Лихт.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар