De Liht otvorio dušu...

Igram s manje samopouzdanja i ne osećam se više nepobedivo kao u Ajaksu! Mladi Holanđanin svestan da nije na top nivou. . .

Fudbal 16.10.2019 | 10:32
De Liht otvorio dušu...
Skupoceni defanzivac Juventusa Matijs De Liht poverio se novinarima posle gostovanja Holandije u Belorusiji i priznao da nije na nivou na kakvom je bio dok je nosio dres Ajaksa.

Podsetimo, nakon rekordnog transfera iz Amsterdama u Torino za 75.000.000 evra mladi Holanđanin je odmah ubačen u vatru delom i zbog povrede Đorđa Kjelinija, a poslednjih nedelja napravio je nekoliko kikseva kojima je omogućio protivnicima da postignu golove.

"Znam da još uvek nisam na najboljem mogućem nivou. Ali, što više budem igrao brže ću ga dostići. Ono što mogu da uradim je da nastavim da naporno treniram, da pružam makismum i učim od saigrača", izjavio je De Liht. 

Holanđanin u prvi plan posebno ističe jedan podatak.

"U Ajaksu sam imao jedinstveni osećaj nepobedivosti. Sada ga osećam u manjoj meri u Juventusu, ali je to prirodno. Igram s manje samopouzdanja nego prošle sezone. U novom sam klubu, novi je sistem igre, novi trener i novi saigrači. Za mene je sve novo. Mnogo mi je drugačije okruženje nego u Ajaksu, ali mislim da sam sve bolji", kaže De Liht.

I pored svega mladi štoper ističe da je ponosan na jednu činjenicu.

"Još uvek nisam izgubio utakmicu. Ni sa Juventusom ni sa reprezentacijom Hoalndije. I srećan sam zbog toga", zaključio je Matijs De Liht.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar