Богдановић напушта "српски" Сакраменто?!

Тражи бољи уговор у НБА и минуте! Ако буде играо као у Кини моћи ће да бира где жели да настави каријеру. . .  Богдан ће ризиковати и одбити 50. 000. 000 долара, Сакраменто ће га тешко задржати! Србин ће моћи да тражи бољи уговор на неком другом месту.

Кошарка 15.10.2019 | 18:27
Богдановић напушта "српски" Сакраменто?!
Можда је време за растанак следећег лета!

Иза српског кошаркаша Богдана Богдановића је лето током ког је био најбољи стрелац Мундобаскета и на себе је додатно скренуо пажњу, што би могло да значи да жели и далеко бољи третман у Сакраменту, где је ретко био стартер упркос солидној минутажи.

"ББ" је прошле сезоне за око 27 минута на паркету у просеку убацивао 14,1 поен, уз 3,5 скокова и 3,8 асистенција, али наступ у Кини говори да има и веће капацитете од тога.

Како преноси портал "Сацраменто Бее", нереално је очекивати да ће Богдан Богдановић потписати нови уговор са Кингсима, односно постаће "ограничени слободни агент", пре свега јер ће током "прелазног рока" чекати и бољу понуду од оне коју ће му понудити у Калифорнији.

Исти извор пише да би Кингси одмах понудили Богдановићу максимално могуће продужење од четири године за просечну плату од 12,85 милиона долара годишње (52 милиона долара), али тамошњи новинари сматрају да Србин зна да после доброг лета са "орловима" може да добије више новца, што ће покушати да и поправи играма у Кингсима ове сезоне.

С обзиром на то да ће бити "ограничени слободни агент", Кингси ће имати и право да изједначе сваку понуду коју Богдановић добије на своју адресу и тако га задрже у Сакраменту.

Видећемо и какве су жеље Влада Дивца, генералног менаџера Кингса, односно да ли ће "српско језгро" у овом клубу остати без једног члана. Подсетимо, ту су још и кошаркаш Немања Бјелица, помоћни тренер Игор Кокошков и помоћник генералног менаџера Пеђа Стојаковић.

Богдан Богдановић на крају сезоне највероватније неће потписати нови уговор са Сакраменто Кингсима, јављају локални медији.

Подсетимо, актуелни уговор му је тежак 27.000.000 долара за три године и веже га за Кингсе до следећег лета када ће постати ограничено слободни играч и моћи ће да преговара са другим клубовима. Ограничено слободни агент значи да ће Сакраменто моћи да парира понудама осталих заинтересованих клубова ако жели да задржи Богдана. Кингси имају предност и могу да истом понудом одговоре на сваку понуду другог клуба.

Сакраменто има рок до 30. јуна да потпише нови уговор са Богданом на четири године. Али „само“ за максималних 51.400.000 долара. Извесно је да Богдан неће прихватити тако малу понуду јер скоро сигурно на неком другом месту може да заради више. Али НБА правило је такво да Сакраменто не може да понуди Србину више од поменуте суме за нови уговор до 30. јуна.

То би значило да би Богдановић после тога могао да преговара са осталим клубовима и тестора тржиште. Према многим прогнозама, Богдан би могао на неком другом месту да добије нешто више од 20.000.000 долара по сезони за уговор на четири године. Поготово јер следећег лета на тржишту неће бити толико квалитетних слободних играча као пу претходна два.

У том случају, Сакраменто би имао право да одговори и да изједначи понуду ривалског клуба чиме би задржао Богдана у Калифорнији. Али питање је да ли ће Кингси имати простора у буџету да то ураде јер им је алармантнија ситуација са првом звездом Бадијем Хилдом који такође постаје ограничено слободни играч. Кингси ће до 21. октобра имати рок да му понуде максималних 130.700.000 долара за петогодишњи уговор. Ако Хилд одбије, онда ће Кингси бити у много већем проблему са њим и неће бити толико простора да се понуди неки јачи уговор Богдану и да се изједначи понуда неког другог клуба.

Наравно, све је то под условом да неки клуб заиста понуди Богдану велики уговор на преко 20.000.000 долара по сезони. Али то не би требало да буде пробелм јер је Србин у зениту каријере, а рејтинг му је додатно скочио после сјајних издања на недавном Мундобаскету и погтово партије против Американаца у разигравању за пласман.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар