Bogdanović napušta "srpski" Sakramento?!

Traži bolji ugovor u NBA i minute! Ako bude igrao kao u Kini moći će da bira gde želi da nastavi karijeru. . .  Bogdan će rizikovati i odbiti 50. 000. 000 dolara, Sakramento će ga teško zadržati! Srbin će moći da traži bolji ugovor na nekom drugom mestu.

Košarka 15.10.2019 | 18:27
Bogdanović napušta "srpski" Sakramento?!
Možda je vreme za rastanak sledećeg leta!

Iza srpskog košarkaša Bogdana Bogdanovića je leto tokom kog je bio najbolji strelac Mundobasketa i na sebe je dodatno skrenuo pažnju, što bi moglo da znači da želi i daleko bolji tretman u Sakramentu, gde je retko bio starter uprkos solidnoj minutaži.

"BB" je prošle sezone za oko 27 minuta na parketu u proseku ubacivao 14,1 poen, uz 3,5 skokova i 3,8 asistencija, ali nastup u Kini govori da ima i veće kapacitete od toga.

Kako prenosi portal "Sacramento Bee", nerealno je očekivati da će Bogdan Bogdanović potpisati novi ugovor sa Kingsima, odnosno postaće "ograničeni slobodni agent", pre svega jer će tokom "prelaznog roka" čekati i bolju ponudu od one koju će mu ponuditi u Kaliforniji.

Isti izvor piše da bi Kingsi odmah ponudili Bogdanoviću maksimalno moguće produženje od četiri godine za prosečnu platu od 12,85 miliona dolara godišnje (52 miliona dolara), ali tamošnji novinari smatraju da Srbin zna da posle dobrog leta sa "orlovima" može da dobije više novca, što će pokušati da i popravi igrama u Kingsima ove sezone.

S obzirom na to da će biti "ograničeni slobodni agent", Kingsi će imati i pravo da izjednače svaku ponudu koju Bogdanović dobije na svoju adresu i tako ga zadrže u Sakramentu.

Videćemo i kakve su želje Vlada Divca, generalnog menadžera Kingsa, odnosno da li će "srpsko jezgro" u ovom klubu ostati bez jednog člana. Podsetimo, tu su još i košarkaš Nemanja Bjelica, pomoćni trener Igor Kokoškov i pomoćnik generalnog menadžera Peđa Stojaković.

Bogdan Bogdanović na kraju sezone najverovatnije neće potpisati novi ugovor sa Sakramento Kingsima, javljaju lokalni mediji.

Podsetimo, aktuelni ugovor mu je težak 27.000.000 dolara za tri godine i veže ga za Kingse do sledećeg leta kada će postati ograničeno slobodni igrač i moći će da pregovara sa drugim klubovima. Ograničeno slobodni agent znači da će Sakramento moći da parira ponudama ostalih zainteresovanih klubova ako želi da zadrži Bogdana. Kingsi imaju prednost i mogu da istom ponudom odgovore na svaku ponudu drugog kluba.

Sakramento ima rok do 30. juna da potpiše novi ugovor sa Bogdanom na četiri godine. Ali „samo“ za maksimalnih 51.400.000 dolara. Izvesno je da Bogdan neće prihvatiti tako malu ponudu jer skoro sigurno na nekom drugom mestu može da zaradi više. Ali NBA pravilo je takvo da Sakramento ne može da ponudi Srbinu više od pomenute sume za novi ugovor do 30. juna.

To bi značilo da bi Bogdanović posle toga mogao da pregovara sa ostalim klubovima i testora tržište. Prema mnogim prognozama, Bogdan bi mogao na nekom drugom mestu da dobije nešto više od 20.000.000 dolara po sezoni za ugovor na četiri godine. Pogotovo jer sledećeg leta na tržištu neće biti toliko kvalitetnih slobodnih igrača kao pu prethodna dva.

U tom slučaju, Sakramento bi imao pravo da odgovori i da izjednači ponudu rivalskog kluba čime bi zadržao Bogdana u Kaliforniji. Ali pitanje je da li će Kingsi imati prostora u budžetu da to urade jer im je alarmantnija situacija sa prvom zvezdom Badijem Hildom koji takođe postaje ograničeno slobodni igrač. Kingsi će do 21. oktobra imati rok da mu ponude maksimalnih 130.700.000 dolara za petogodišnji ugovor. Ako Hild odbije, onda će Kingsi biti u mnogo većem problemu sa njim i neće biti toliko prostora da se ponudi neki jači ugovor Bogdanu i da se izjednači ponuda nekog drugog kluba.

Naravno, sve je to pod uslovom da neki klub zaista ponudi Bogdanu veliki ugovor na preko 20.000.000 dolara po sezoni. Ali to ne bi trebalo da bude probelm jer je Srbin u zenitu karijere, a rejting mu je dodatno skočio posle sjajnih izdanja na nedavnom Mundobasketu i pogtovo partije protiv Amerikanaca u razigravanju za plasman.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar