Дејо се поклонио на гробу Фадиља Вокрија...

"Знам да би био веома срећан због успона репрезентације Косова, али то је живот", казао је Дејан Савићевић који борави са Црном Гором у Приштини због гостовања у оквиру квалификација за ЕУРО 2020. године.

Фудбал 14.10.2019 | 19:24
Дејо се поклонио на гробу Фадиља Вокрија...
Црна Гора вечерас од 20.45 гостује репрезентацији тзв. Косова у Приштини у оквиру квалификација за ЕУРО, а Дејан Савићевић искористио је ту посету да посети гроб великог пријатеља.

Легендарни фудбалер и први човек Фудбалског савеза Црне Горе поклонио се на гробу Фадиља Вокрија, славног фудбалера Партизана и првог председника Фудбалског савеза "Косова", на чијем је челу био до смрти у јуну прошле године.

Фадиљ Вокри је преминуо од последица срчаног удара, а Дејан Савићевић није био на сахрани због обавеза које је имао као председник савеза ФСЦГ.

"Дејо" на Вокријев гроб дошао у друштву генералног секретара ФС Црне Горе Момира Ђурђевца, председника ФС тзв. Косова Агима Адемија и генералног секретара Ерола Салихуа.

"Нисам могао да присуствујем сахрани Фадиља Вокрија, јер сам био на конгресу ФИФА, па сам искористио ову прилику да посетим његов гроб и поклоним се сенама Фадиља", рекао је Савићевић и додао да му је Вокри био добар пријатељ.

"Одлично смо сарађивали још из играчких дана. Највише смо се зближили када смо били заједно у војсци. Миљанић је тада направио спортску чету, састављену од фудбалера и репрезентативаца из читаве Југославије. Ту се створило пријатељство, које је настављено када је Косово постало пуноправни члан УЕФА и ФИФА", поручио је Савићевић и наставио у истом тону:

"Био сам веома тужан када сам чуо да је преминуо. Прерано је отишао са овог света. Могао је још много да да косовском фудбалу. Знам да би био веома срећан због успона репрезентације Косова, али то је живот. Жао ми је што нас је напустио тако рано".

Подсетимо, први меч између Црне Горе и "Косова", одигран у јуну прошле године, завршен је без победника (1:1), али је после њега било много варница...

Српски фудбалери у дресу репрезентације Црне Горе, Филип Стојковић и Мирко Иванић, као и селектор Љубиша Тумбаковић, нису желели да учествују у утакмици против "Косова", што им је Дејан Савићевић жестоко замерио.

Тумбаковић је одмах смењен, док је због одлуке играча Црвене звезде да не играју на том мечу дошло до "вербалног рата" Савићевића и Терзића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

милан

14.10.2019 22:23

Браво Дејо издајице. Увек је било Бранковица одоздо. Дјаво да те носи. У Београд не иди ни слуцајно.

ОДГОВОРИТЕ