Србија мјесец дана без селектора...

Затишје, нема нових имена, има времена! "Неће то бити у року од три месеца, али неће ни у наредних пет дана. Нећемо сигурно чекати последњи тренутак", казао је први човек српске кошарке Даниловић по повратку "орлова" из Кине. И даље два имена у игри. . .

Кошарка 15.10.2019 | 22:15
Србија мјесец дана без селектора...
Данас се навршава тачно месец дана откако је кошаркашка репрезентација Србије освојила пето место на Светском првенству у Кини, а неколико минута после тога - Саша Ђорђевић је изашао пред новинаре и казао оно што се и спекулисало дан пре тога...

"Да, одлазим", рекао је Саша Ђорђевић који је нашу репрезентацију напустио пошто му је истекао уговор са КСС, тако да се потом посветио само обавезама у Виртусу.

"Захваљујем се свима вама, хвала на подршци коју смо имали свих ових година. Мислим да је било екстра", додао је "Сале Национале" који је кошаркашку репрезентацију Србије поново вратио на велику сцену, али је сматрао да је време за растанак после лепих шест година.

У том периоду "орлови" су освојили три сребрне медаље (Светско првенство, Европско првенство и Олимпијске игре), док смо на преостала два турнира (ЕП и СП) остали без постоља.

Нема сумње да се његов мандат на клупи селектора Србије може описати једино уз позитивне утиске, а да ће његове "ципеле" бити тешко попунити, па и "удахнути" нову енергију кошаркашкој репрезентацији Србије која је помало и недостајала нашим играчима у Кини.

Можда се у први мах очекивало да ће председник КСС Предраг Даниловић хитно реаговати и врло брзо изабрати наследника Саше Ђорђевића, посебно после заказивања конференције за медије по повратку државног тима у Београд, међутим то се није десило... 

На "прессу" се више говорило о томе да никаквих сукоба унутар екипе није било, док је послата порука и да ће одлука о селектори сачекати.

"Ја ћу да пресечем. Ја сам председник! Не треба сећи преко колена. Неће то бити у року од три месеца, али неће ни у наредних пет дана. Нећемо сигурно чекати последњи тренутак", казао је тада Даниловић, а потом и кратко прокоментарисао два имена која су "испливала" у медијима.

У питању су Саша Обрадовић, бивши репрезентативац и актуелни тренер Монака, односно Игор Кокошков, некадашњи селектор Словеније, сада помоћник у стручном штабу Сакрамента.

"Било би врло неодговорно од мене да два дана након Светског првенства спекулишемо именима кандидата. Ни Кокошков, ни Обрадовић нису контактирани, не би то било коректно према Ђорђевићу, али људи за које сматрамо да могу да обављају ту дужност ће бити контактирани", саопштио је Предраг Даниловић уз поруку да ће јавност сазнати за селектора - када буде изабран.

С обзиром на то да је прошло месец дана од одласка Ђорђевића, и да од поменуте конференције у етар нису пласиране свежије информације, очигледно је да у КСС и даље размишљају.

Јасно је да се "орловима" не жури пошто такмичарских утакмица неће бити све до фебруара и првог "прозора" квалификација за Еуробаскет, али је сасвим јасно и да Кошаркашки савез Србије неће чекати последњи моменат за договор око новог селектора.

Моменат је осетљив пошто је од раније познато да помоћни тренери у НБА тешко добијају простор да воде и репрезентације уз то, док се говорило и о прелазном решењу до Токија.

Односно, квалификационог турнира за ОИ које наша репрезентација мора да прође.

Све у свему прошао је први месец од "максимална три" која је најавио Предраг Даниловић, тако да не би било изненађење да у наредним недељама сазнамо више информација о томе ко ће бити наследник Александра Ђорђевића на клупи репрезентације Србије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар