Srbija mjesec dana bez selektora...

Zatišje, nema novih imena, ima vremena! "Neće to biti u roku od tri meseca, ali neće ni u narednih pet dana. Nećemo sigurno čekati poslednji trenutak", kazao je prvi čovek srpske košarke Danilović po povratku "orlova" iz Kine. I dalje dva imena u igri. . .

Košarka 15.10.2019 | 22:15
Srbija mjesec dana bez selektora...
Danas se navršava tačno mesec dana otkako je košarkaška reprezentacija Srbije osvojila peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, a nekoliko minuta posle toga - Saša Đorđević je izašao pred novinare i kazao ono što se i spekulisalo dan pre toga...

"Da, odlazim", rekao je Saša Đorđević koji je našu reprezentaciju napustio pošto mu je istekao ugovor sa KSS, tako da se potom posvetio samo obavezama u Virtusu.

"Zahvaljujem se svima vama, hvala na podršci koju smo imali svih ovih godina. Mislim da je bilo ekstra", dodao je "Sale Nacionale" koji je košarkašku reprezentaciju Srbije ponovo vratio na veliku scenu, ali je smatrao da je vreme za rastanak posle lepih šest godina.

U tom periodu "orlovi" su osvojili tri srebrne medalje (Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre), dok smo na preostala dva turnira (EP i SP) ostali bez postolja.

Nema sumnje da se njegov mandat na klupi selektora Srbije može opisati jedino uz pozitivne utiske, a da će njegove "cipele" biti teško popuniti, pa i "udahnuti" novu energiju košarkaškoj reprezentaciji Srbije koja je pomalo i nedostajala našim igračima u Kini.

Možda se u prvi mah očekivalo da će predsednik KSS Predrag Danilović hitno reagovati i vrlo brzo izabrati naslednika Saše Đorđevića, posebno posle zakazivanja konferencije za medije po povratku državnog tima u Beograd, međutim to se nije desilo... 

Na "pressu" se više govorilo o tome da nikakvih sukoba unutar ekipe nije bilo, dok je poslata poruka i da će odluka o selektori sačekati.

"Ja ću da presečem. Ja sam predsednik! Ne treba seći preko kolena. Neće to biti u roku od tri meseca, ali neće ni u narednih pet dana. Nećemo sigurno čekati poslednji trenutak", kazao je tada Danilović, a potom i kratko prokomentarisao dva imena koja su "isplivala" u medijima.

U pitanju su Saša Obradović, bivši reprezentativac i aktuelni trener Monaka, odnosno Igor Kokoškov, nekadašnji selektor Slovenije, sada pomoćnik u stručnom štabu Sakramenta.

"Bilo bi vrlo neodgovorno od mene da dva dana nakon Svetskog prvenstva spekulišemo imenima kandidata. Ni Kokoškov, ni Obradović nisu kontaktirani, ne bi to bilo korektno prema Đorđeviću, ali ljudi za koje smatramo da mogu da obavljaju tu dužnost će biti kontaktirani", saopštio je Predrag Danilović uz poruku da će javnost saznati za selektora - kada bude izabran.

S obzirom na to da je prošlo mesec dana od odlaska Đorđevića, i da od pomenute konferencije u etar nisu plasirane svežije informacije, očigledno je da u KSS i dalje razmišljaju.

Jasno je da se "orlovima" ne žuri pošto takmičarskih utakmica neće biti sve do februara i prvog "prozora" kvalifikacija za Eurobasket, ali je sasvim jasno i da Košarkaški savez Srbije neće čekati poslednji momenat za dogovor oko novog selektora.

Momenat je osetljiv pošto je od ranije poznato da pomoćni treneri u NBA teško dobijaju prostor da vode i reprezentacije uz to, dok se govorilo i o prelaznom rešenju do Tokija.

Odnosno, kvalifikacionog turnira za OI koje naša reprezentacija mora da prođe.

Sve u svemu prošao je prvi mesec od "maksimalna tri" koja je najavio Predrag Danilović, tako da ne bi bilo iznenađenje da u narednim nedeljama saznamo više informacija o tome ko će biti naslednik Aleksandra Đorđevića na klupi reprezentacije Srbije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar