Пораз Зимоњића и Кецмановића у дублу, у Москви!

Српски тенисери Ненад Зимоњић и Миомир Кецмановић нису упели да се пласирају у четвртфинале Купа Кремља у Москви.  Зимоњић је упоран, али године чине своје: Ове сезоне 0/9 на АТП турнирима! Селектор Србије у Москви се окушао у дублу са Миомиром Кецмановићем, али су већ у првом колу доживели убедљив пораз.

Тенис 14.10.2019 | 17:49
Пораз Зимоњића и Кецмановића у дублу, у Москви!
Они су изгубили од казахстанског пара Михаила Кукушкина и Александра Бублика после два сета, 2:6, 2:6.

Српски тенисери поражени су после 48 минута. Зимоњић и Кецмановић нису направили ниједан брејк, а њихови противници су им четири пута одузели сервис.

Кукушкин и Бублик ће у четвртфиналу играти против победника дуела између Рикардаса Бернакиса и Хуана Лондера и Романа Арнода и Уга Ниса.

Сада већ 43-годишњем Зимоњићу то је девети пораз из девет мечева ове године на АТП турнирима.

Оваквом учинку свакако је допринело и то што легендарни "Зики" нема сталног партнера, већ је буквално на сваком турниру играо у пару са неким другим, укључујући Душана Лајовића, Ласла Ђереа и Јиргена Мелцера.

Селектор Дејвис куп тима Србије био је нешто успешнији на челинџерима, али ни тамо није успевао да оде даље од другог кола.

Подсећамо да је Зимоњић у дублу освојио 54 титуле, од чега три на гренд слем турнирима - Вимблдон 2008. и 2009, односно Ролан Гарос 2010, све са Данијелом Нестором. Једно време (2008) био је званично најбољи дубл играч света, а има и пет гренд слем титула у миксу.

Кецмановићу је у првом плану, наравно, такмичење у синглу. Он је у Москви именован за осмог носиоца и у првој рунди ће се састати са квалификантом Артјомом Дубривним, Русом који на АТП листи заузима тек 423. место.

На "Купу Кремља" учествује и Душан Лајовић, који ће као четврти носилац стартовати у осмини финала. Могући ривали су му Аргентинац Хуан Лондеро и Чех Лукаш Росол.

Ненад Зимоњић ових дана би требало да саопшти списак играча на које рачуна за финални турнир Светске групе Дејвис купа, од 18. до 24. новембра у Мадриду. Летос је најављено да ће "орлове" предводити Новак Ђоковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар