Poraz Zimonjića i Kecmanovića u dublu, u Moskvi!

Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Miomir Kecmanović nisu upeli da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Kremlja u Moskvi.  Zimonjić je uporan, ali godine čine svoje: Ove sezone 0/9 na ATP turnirima! Selektor Srbije u Moskvi se okušao u dublu sa Miomirom Kecmanovićem, ali su već u prvom kolu doživeli ubedljiv poraz.

Tenis 14.10.2019 | 17:49
Poraz Zimonjića i Kecmanovića u dublu, u Moskvi!
Oni su izgubili od kazahstanskog para Mihaila Kukuškina i Aleksandra Bublika posle dva seta, 2:6, 2:6.

Srpski teniseri poraženi su posle 48 minuta. Zimonjić i Kecmanović nisu napravili nijedan brejk, a njihovi protivnici su im četiri puta oduzeli servis.

Kukuškin i Bublik će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela između Rikardasa Bernakisa i Huana Londera i Romana Arnoda i Uga Nisa.

Sada već 43-godišnjem Zimonjiću to je deveti poraz iz devet mečeva ove godine na ATP turnirima.

Ovakvom učinku svakako je doprinelo i to što legendarni "Ziki" nema stalnog partnera, već je bukvalno na svakom turniru igrao u paru sa nekim drugim, uključujući Dušana Lajovića, Lasla Đerea i Jirgena Melcera.

Selektor Dejvis kup tima Srbije bio je nešto uspešniji na čelindžerima, ali ni tamo nije uspevao da ode dalje od drugog kola.

Podsećamo da je Zimonjić u dublu osvojio 54 titule, od čega tri na grend slem turnirima - Vimbldon 2008. i 2009, odnosno Rolan Garos 2010, sve sa Danijelom Nestorom. Jedno vreme (2008) bio je zvanično najbolji dubl igrač sveta, a ima i pet grend slem titula u miksu.

Kecmanoviću je u prvom planu, naravno, takmičenje u singlu. On je u Moskvi imenovan za osmog nosioca i u prvoj rundi će se sastati sa kvalifikantom Artjomom Dubrivnim, Rusom koji na ATP listi zauzima tek 423. mesto.

Na "Kupu Kremlja" učestvuje i Dušan Lajović, koji će kao četvrti nosilac startovati u osmini finala. Mogući rivali su mu Argentinac Huan Londero i Čeh Lukaš Rosol.

Nenad Zimonjić ovih dana bi trebalo da saopšti spisak igrača na koje računa za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa, od 18. do 24. novembra u Madridu. Letos je najavljeno da će "orlove" predvoditi Novak Đoković.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar