Љајић: Миха може да се избори са сваким проблемом!

Репрезентативац Србије Адем Љајић је за агенцију Анадолија говорио о репрезентацији, играма у Бешикташу, времену проведеном у Фиорентини, Синиши Михајловићу. . .

Фудбал 16.10.2019 | 16:52
Љајић: Миха може да се избори са сваким проблемом!
На пријатељској утакмици против Парагваја у Крушевцу, а потом и квалификационој у Литванији, Адем Љајић је коначно заиграо на својој природној позицији и био један један од најзапаженијих актера у репрезентацији Србије.

У интервјуу за агенцију Анадолија, искусни везни фудбалер не крије да се најбоље осјећа у улози плеја, гдје његова техника и осећај за завршни пас долазе до пуног изражаја.

"Дуго у репрезентацији нисам играо на својој омиљеној позицији. У Крушевцу је све дошло на своје мјесто и могу да будем задовољан игром и резултатом. Побједа нам много значи на плану самопоуздања, иако није било лако. Парагвај је испред нас на ФИФА ранг листи, имају озбиљне играче у својој постави и показали су се као веома незгодан ривал. Надам се да ће тај 'минималац' бити увертира у побједнички низ и да ћемо се и из Виљнуса вратити озарених лица. Остаје мала жал што се нисам уписао у стријелце, био би то мој јубиларни десети гол за Србију. Све сам добро урадио, али је пречка покварила ужитак", рекао је Љајић.

Поготком у Крушевцу, Александар Митровић се изједначио с Душком Бајевићем на шестом мјесту вјечне листе стријелаца 'југословенског' фудбала, да би потом постигао још два гола против Литванаца, баш на асистенције Љајића.

Адему импонује што члан његове генерације може да уђе у историју и обори рекорд који је на снази више од пола вијека.

"Много ми је драго због Митровића. То је момак који не штеди себе и увијек пружа максимум у дресу репрезентације. Он не прави разлику између званичне и пријатељске утакмице и зато и јесте у ситуацији да постане најбољи стријелац свих времена. Вјерујте ми, не говорим ово само зато што је укључена камера. Често са својим другарима коментаришем његове партије и тврдим да је Митар убједљиво наш најкориснији играч. Има важну улогу у преносним лоптама, свака дуга је његова, увијек је ту кад треба да се постигне гол... Заиста сам срећан због њега и вјерујем да ће брзо да престигне славног Стјепана Бобека", говорио је Љајић.

Центарфору Фулама недостаје још седам голова да престигне легендарног "Штефа".

"Волио бих да тај магични 39. гол постигне на моју асистенцију. И не само тај, трудићу се да му намјестим што више голова у наставку каријере", казао је Љајић.

Репрезентацији Србије не иде најбоље у квалификацијама за Европско првенство, баш као ни Љајићевом Бешикташу у турском првенству и Лиги Европе.

"Лоше смо почели сезону. Баш лоше. Искрено, нисам задовољан ни својом ни игром цијеле екипе. Сада смо добли посљедњу утакмицу против Аланије и надам се да би то могла да буде прекретница. Никада се нисам крио, преузимам одговорност за слабе партије у првих неколико утакмица. Могу и морам боље. Битно је да вјерујем у себе, обично када вода дође до пода изађем на терен и будем дупло јачи него иначе. Искористићу ову паузу да се фокусирам на наредне циљеве и вјерујем да ћемо сви заједно врло брзо изаћи из кризе", искрен је био Љајић.

Бешикташ је у Лиги Европе стартовао с два пораза од Слована и Вулверхемптона.

"Искрено, много нам је важније турско првенство од Лиге Европе. И поред слабог старта, не заостајемо пуно за екипама из врха табеле. Тежимо томе да освојимо титулу, али не треба заборавити да су Галата, Фенер, Трабзон и Башакшехир ривали који заслужују огроман респект. Мислим да ни у Европи није све изгубљено. Имамо сада утакмицу код куће да Брагом и у случају побједе враћамо се у игру за једно од прва два мјеста у групи", објаснио је Љајић ситуацију у којој се налази Бешикташ.

Српски виртуоз ужива у чарима Истанбула и не би се двоумио уколико добије понуду да остане у Бешикташу до краја каријере.

"Зашто да не. Истанбул је диван. Бешикташ је клуб који ме је очарао на први поглед и импресионирао у сваком смислу ријечи. Прије свега својом величином и традицијом. Навијачи су феноменални, услови за рад беспријекорни и волио бих овдје да се опростим од фудбала", рекао је Љајић.

Балканци се свуда држе заједно, па тако и Адем у Истанбулу има велику помоћ од хрватског интернационалца Домагоја Виде.

"Да, Домагој је дуже од мене у Бешикташу и заиста ми је увијек на располагању", говорио је Љајић о односима са својим саиграчем.

Толико је заволио Турску, да му ни повратак у Италију не представља озбијну опцију за смирај каријере. Осим, ако је ријеч о једном клубу...

"Фиорентина", као из топа одговара Љајић и наставља:

"То је мој први клуб у иностранству. Провео сам тамо предивне три и по године, купио сам и стан и заиста имам намјеру да се често враћам у Фиренцу. Виола ми је остала и прелијепом јсећању и ето, ако било када будем морао да одем из Бешикташа, волио бих да то буде Фиорентина. Наравно, у обзир долази и Партизан јер знате како се каже: за друге се навија, Партизан се воли".

Није Љајић пропустио прилику да пошаље поруку подршке свом фудбалском учитељу Синиши Михајловићу.

"Стално сам на вези с Мирославом Тањгом. Чим почнем да причам о Михи, прораде емоције. Не могу да вјерујем да се све то издешавало, али сам сигуран да ће изаћи као побједник. Добро га познајем, можда и најбоље од свих репрезентативаца, сарађивали смо у репрезентацији, Торину и Фиорентини. Чекам да прође мало времена, па ћу га позвати, причаћемо о свему. Ако је неко способан да се избори с било каквим проблемом у животу, онда је то Синиша Михајловић", рекао је Љајић за Анадолију.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар