Ljajić: Miha može da se izbori sa svakim problemom!

Reprezentativac Srbije Adem Ljajić je za agenciju Anadolija govorio o reprezentaciji, igrama u Bešiktašu, vremenu provedenom u Fiorentini, Siniši Mihajloviću. . .

Fudbal 16.10.2019 | 16:52
Ljajić: Miha može da se izbori sa svakim problemom!
Na prijateljskoj utakmici protiv Paragvaja u Kruševcu, a potom i kvalifikacionoj u Litvaniji, Adem Ljajić je konačno zaigrao na svojoj prirodnoj poziciji i bio jedan jedan od najzapaženijih aktera u reprezentaciji Srbije.

U intervjuu za agenciju Anadolija, iskusni vezni fudbaler ne krije da se najbolje osjeća u ulozi pleja, gdje njegova tehnika i osećaj za završni pas dolaze do punog izražaja.

"Dugo u reprezentaciji nisam igrao na svojoj omiljenoj poziciji. U Kruševcu je sve došlo na svoje mjesto i mogu da budem zadovoljan igrom i rezultatom. Pobjeda nam mnogo znači na planu samopouzdanja, iako nije bilo lako. Paragvaj je ispred nas na FIFA rang listi, imaju ozbiljne igrače u svojoj postavi i pokazali su se kao veoma nezgodan rival. Nadam se da će taj 'minimalac' biti uvertira u pobjednički niz i da ćemo se i iz Viljnusa vratiti ozarenih lica. Ostaje mala žal što se nisam upisao u strijelce, bio bi to moj jubilarni deseti gol za Srbiju. Sve sam dobro uradio, ali je prečka pokvarila užitak", rekao je Ljajić.

Pogotkom u Kruševcu, Aleksandar Mitrović se izjednačio s Duškom Bajevićem na šestom mjestu vječne liste strijelaca 'jugoslovenskog' fudbala, da bi potom postigao još dva gola protiv Litvanaca, baš na asistencije Ljajića.

Ademu imponuje što član njegove generacije može da uđe u istoriju i obori rekord koji je na snazi više od pola vijeka.

"Mnogo mi je drago zbog Mitrovića. To je momak koji ne štedi sebe i uvijek pruža maksimum u dresu reprezentacije. On ne pravi razliku između zvanične i prijateljske utakmice i zato i jeste u situaciji da postane najbolji strijelac svih vremena. Vjerujte mi, ne govorim ovo samo zato što je uključena kamera. Često sa svojim drugarima komentarišem njegove partije i tvrdim da je Mitar ubjedljivo naš najkorisniji igrač. Ima važnu ulogu u prenosnim loptama, svaka duga je njegova, uvijek je tu kad treba da se postigne gol... Zaista sam srećan zbog njega i vjerujem da će brzo da prestigne slavnog Stjepana Bobeka", govorio je Ljajić.

Centarforu Fulama nedostaje još sedam golova da prestigne legendarnog "Štefa".

"Volio bih da taj magični 39. gol postigne na moju asistenciju. I ne samo taj, trudiću se da mu namjestim što više golova u nastavku karijere", kazao je Ljajić.

Reprezentaciji Srbije ne ide najbolje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, baš kao ni Ljajićevom Bešiktašu u turskom prvenstvu i Ligi Evrope.

"Loše smo počeli sezonu. Baš loše. Iskreno, nisam zadovoljan ni svojom ni igrom cijele ekipe. Sada smo dobli posljednju utakmicu protiv Alanije i nadam se da bi to mogla da bude prekretnica. Nikada se nisam krio, preuzimam odgovornost za slabe partije u prvih nekoliko utakmica. Mogu i moram bolje. Bitno je da vjerujem u sebe, obično kada voda dođe do poda izađem na teren i budem duplo jači nego inače. Iskoristiću ovu pauzu da se fokusiram na naredne ciljeve i vjerujem da ćemo svi zajedno vrlo brzo izaći iz krize", iskren je bio Ljajić.

Bešiktaš je u Ligi Evrope startovao s dva poraza od Slovana i Vulverhemptona.

"Iskreno, mnogo nam je važnije tursko prvenstvo od Lige Evrope. I pored slabog starta, ne zaostajemo puno za ekipama iz vrha tabele. Težimo tome da osvojimo titulu, ali ne treba zaboraviti da su Galata, Fener, Trabzon i Bašakšehir rivali koji zaslužuju ogroman respekt. Mislim da ni u Evropi nije sve izgubljeno. Imamo sada utakmicu kod kuće da Bragom i u slučaju pobjede vraćamo se u igru za jedno od prva dva mjesta u grupi", objasnio je Ljajić situaciju u kojoj se nalazi Bešiktaš.

Srpski virtuoz uživa u čarima Istanbula i ne bi se dvoumio ukoliko dobije ponudu da ostane u Bešiktašu do kraja karijere.

"Zašto da ne. Istanbul je divan. Bešiktaš je klub koji me je očarao na prvi pogled i impresionirao u svakom smislu riječi. Prije svega svojom veličinom i tradicijom. Navijači su fenomenalni, uslovi za rad besprijekorni i volio bih ovdje da se oprostim od fudbala", rekao je Ljajić.

Balkanci se svuda drže zajedno, pa tako i Adem u Istanbulu ima veliku pomoć od hrvatskog internacionalca Domagoja Vide.

"Da, Domagoj je duže od mene u Bešiktašu i zaista mi je uvijek na raspolaganju", govorio je Ljajić o odnosima sa svojim saigračem.

Toliko je zavolio Tursku, da mu ni povratak u Italiju ne predstavlja ozbijnu opciju za smiraj karijere. Osim, ako je riječ o jednom klubu...

"Fiorentina", kao iz topa odgovara Ljajić i nastavlja:

"To je moj prvi klub u inostranstvu. Proveo sam tamo predivne tri i po godine, kupio sam i stan i zaista imam namjeru da se često vraćam u Firencu. Viola mi je ostala i prelijepom jsećanju i eto, ako bilo kada budem morao da odem iz Bešiktaša, volio bih da to bude Fiorentina. Naravno, u obzir dolazi i Partizan jer znate kako se kaže: za druge se navija, Partizan se voli".

Nije Ljajić propustio priliku da pošalje poruku podrške svom fudbalskom učitelju Siniši Mihajloviću.

"Stalno sam na vezi s Miroslavom Tanjgom. Čim počnem da pričam o Mihi, prorade emocije. Ne mogu da vjerujem da se sve to izdešavalo, ali sam siguran da će izaći kao pobjednik. Dobro ga poznajem, možda i najbolje od svih reprezentativaca, sarađivali smo u reprezentaciji, Torinu i Fiorentini. Čekam da prođe malo vremena, pa ću ga pozvati, pričaćemo o svemu. Ako je neko sposoban da se izbori s bilo kakvim problemom u životu, onda je to Siniša Mihajlović", rekao je Ljajić za Anadoliju.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar