У Представничком дому може већина без ХДЗ и СНСД

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић најавио је да ће, ако СНСД и ХДЗ БиХ наставе са блокадом, предложити смјену актуелног руководства Парламента БиХ.

Босна и Херцеговина 14.10.2019 | 17:13
У Представничком дому може већина без ХДЗ и СНСД
- Рад Парламента БиХ блокира СНСД, а прати га ХДЗ. То је потпуно јасно. Уколико се настави са блокадом, онда треба искористити све методе, попут промјене парламентарне већине - казао је Шаровић за Н1.

Према његовим ријечима, ради се о класичној блокади рада Парламента БиХ, и то је већи проблем од формирања Савјета министара БиХ.

- Парламент је злоупотријебљен да би се вршио притисак. На чекању је негдје око 40 закона. Мислим да се са блокадом треба престати јер ће штета бити још већа. Треба се покренути иницијатива за смјену руководства. Предложит ћу Звиздићу да закаже сједницу Представничког дома. Увијек имају 22 руке да се изгласа, да се прекине са блокадом - додао је Шаровић.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић у разговору за Вијести.ба каже да је за нерад Парламента БиХ велика одговорност и на Колегијуму.

- Јако тешко, формално у Представничком дому је могуће, али у Дому народа није зато што те двије странке имају већину осам од 15 делегата. Зато се сад показује колико је била лоша одлука СДА да у НСРС изгласа СНСД-у четвртог делегата, као и ХДЗ-у. То је њихов заједнички договор и нека онда носе и одговорност - закључио је Бореновић.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ИСТИНА

14.10.2019 15:49

Само ви формирајте већину у Представничком дому и почните са радом.Ако буде затезања у Дому народа има ко ће то средити.Зна се ко овде још ведри и облачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

напред

14.10.2019 18:19

Тако и треба, покрените се већ једном. Бореновић и Шаровић са Вуканом,Јеленом,Драшком али и Мектом и Црнадком...ко хоће добродошао, лко неће нека иде Милокраду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

15.10.2019 04:41

неце моци тако ааа ниста од тога ...ниста од те прице до даљњег

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

15.10.2019 12:13

Сто ниси формиро јаране кад мозес

ОДГОВОРИТЕ