U Predstavničkom domu može većina bez HDZ i SNSD

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavio je da će, ako SNSD i HDZ BiH nastave sa blokadom, predložiti smjenu aktuelnog rukovodstva Parlamenta BiH.

Bosna i Hercegovina 14.10.2019 | 17:13
U Predstavničkom domu može većina bez HDZ i SNSD
- Rad Parlamenta BiH blokira SNSD, a prati ga HDZ. To je potpuno jasno. Ukoliko se nastavi sa blokadom, onda treba iskoristiti sve metode, poput promjene parlamentarne većine - kazao je Šarović za N1.

Prema njegovim riječima, radi se o klasičnoj blokadi rada Parlamenta BiH, i to je veći problem od formiranja Savjeta ministara BiH.

- Parlament je zloupotrijebljen da bi se vršio pritisak. Na čekanju je negdje oko 40 zakona. Mislim da se sa blokadom treba prestati jer će šteta biti još veća. Treba se pokrenuti inicijativa za smjenu rukovodstva. Predložit ću Zvizdiću da zakaže sjednicu Predstavničkog doma. Uvijek imaju 22 ruke da se izglasa, da se prekine sa blokadom - dodao je Šarović.

Lider PDP-a Branislav Borenović u razgovoru za Vijesti.ba kaže da je za nerad Parlamenta BiH velika odgovornost i na Kolegijumu.

- Jako teško, formalno u Predstavničkom domu je moguće, ali u Domu naroda nije zato što te dvije stranke imaju većinu osam od 15 delegata. Zato se sad pokazuje koliko je bila loša odluka SDA da u NSRS izglasa SNSD-u četvrtog delegata, kao i HDZ-u. To je njihov zajednički dogovor i neka onda nose i odgovornost - zaključio je Borenović.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ISTINA

14.10.2019 17:49

Samo vi formirajte većinu u Predstavničkom domu i počnite sa radom.Ako bude zatezanja u Domu naroda ima ko će to srediti.Zna se ko ovde još vedri i oblači.

ODGOVORITE
Name

napred

14.10.2019 20:19

Tako i treba, pokrenite se već jednom. Borenović i Šarović sa Vukanom,Jelenom,Draškom ali i Mektom i Crnadkom...ko hoće dobrodošao, lko neće neka ide Milokradu

ODGOVORITE
Name

Joja

15.10.2019 06:41

nece moci tako aaa nista od toga ...nista od te price do daljnjeg

ODGOVORITE
Name

Rr

15.10.2019 14:13

Sto nisi formiro jarane kad mozes

ODGOVORITE