Федерер игра на Олимпијским играма!

Стигла је и потврда! Федерер преломио, играће на Олимпијским играма у Токију.  Швајцарски тенисер Роџер Федерер, рекордер са 20 Гренд слем титула, изјавио је да ће играти на Олимпијским играма у Токију.

Тенис 15.10.2019 | 12:45
Федерер игра на Олимпијским играма!
Швајцарац је саопштио је након дужег размишљања донео одлуку да наступи на Олимпијским играма у Токију наредне године, иако ће у том тренутку имати скоро пуних 39 година.

„Током последњих неколико недеља мој тим и ја смо много разговарали о томе шта ћу да радим између Вимблдона и УС Опена. На крају је одлучило срце и поново ћу наступити на Олимпијским играма“,  изјавио је Федерер.

Најбољи швајцарски тенисер има две олимпијске медаље, златну из Пекинга 2008. године у дублу са Станисласом Вавринком и сребро у синглу из Лондона 2012, када је у финалу поражен од Ендија Марија.

Швајцарац, који је у августу напунио 38 година, решио је после извесног премишљања да наредне године ипак покуша да дође до златне медаље.

Он има сребро у синглу из Лондона 2012. и злато у дублу са Станисласом Вавринком из Пекинга 2008. године.

Ипак, да би могао да игра, мораће да затражи специјалну дозволу, јер није играо у мечевима Дејвис купа последњих неколико сезоне што се према правилима захтева од играча да би могли да наступе на Играма.

Федерера није било на играма у Рију 2016. године због повреде, а Енди Мари га је победио у финалу у Лондону 2012. године.

Верује се да је на одлуку Федерера да игра утицао и спонзор "Уникло" са којим је пре неколико сезона потписао уносан спонзорски уговор.

До сада је једино било познато да ће Федерер наступити на Вимблдону 2020. године, јер је његов распоред садржао турнире до лета, а убрзо по завршетку тениског турнира на ОИ напуниће 39 година.

Турнир на теренима "Ол Ингланд" клуба се завршава две недеље пре такмичења у Токију, што ће најбољим играчима света оставити довољно времена да се припреме и за тај догађај.

Једини проблем, уколико се то тако може назвати, јесте тај да Федерер није играо у Дејвис купу последњих година, што је један од услова да би играчи могли да наступе на Играма. Ипак, како се ради о Федереру, не сумњамо да ће остати без позивнице.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар