Federer igra na Olimpijskim igrama!

Stigla je i potvrda! Federer prelomio, igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju.  Švajcarski teniser Rodžer Federer, rekorder sa 20 Grend slem titula, izjavio je da će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tenis 15.10.2019 | 12:45
Federer igra na Olimpijskim igrama!
Švajcarac je saopštio je nakon dužeg razmišljanja doneo odluku da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine, iako će u tom trenutku imati skoro punih 39 godina.

„Tokom poslednjih nekoliko nedelja moj tim i ja smo mnogo razgovarali o tome šta ću da radim između Vimbldona i US Opena. Na kraju je odlučilo srce i ponovo ću nastupiti na Olimpijskim igrama“,  izjavio je Federer.

Najbolji švajcarski teniser ima dve olimpijske medalje, zlatnu iz Pekinga 2008. godine u dublu sa Stanislasom Vavrinkom i srebro u singlu iz Londona 2012, kada je u finalu poražen od Endija Marija.

Švajcarac, koji je u avgustu napunio 38 godina, rešio je posle izvesnog premišljanja da naredne godine ipak pokuša da dođe do zlatne medalje.

On ima srebro u singlu iz Londona 2012. i zlato u dublu sa Stanislasom Vavrinkom iz Pekinga 2008. godine.

Ipak, da bi mogao da igra, moraće da zatraži specijalnu dozvolu, jer nije igrao u mečevima Dejvis kupa poslednjih nekoliko sezone što se prema pravilima zahteva od igrača da bi mogli da nastupe na Igrama.

Federera nije bilo na igrama u Riju 2016. godine zbog povrede, a Endi Mari ga je pobedio u finalu u Londonu 2012. godine.

Veruje se da je na odluku Federera da igra uticao i sponzor "Uniklo" sa kojim je pre nekoliko sezona potpisao unosan sponzorski ugovor.

Do sada je jedino bilo poznato da će Federer nastupiti na Vimbldonu 2020. godine, jer je njegov raspored sadržao turnire do leta, a ubrzo po završetku teniskog turnira na OI napuniće 39 godina.

Turnir na terenima "Ol Ingland" kluba se završava dve nedelje pre takmičenja u Tokiju, što će najboljim igračima sveta ostaviti dovoljno vremena da se pripreme i za taj događaj.

Jedini problem, ukoliko se to tako može nazvati, jeste taj da Federer nije igrao u Dejvis kupu poslednjih godina, što je jedan od uslova da bi igrači mogli da nastupe na Igrama. Ipak, kako se radi o Federeru, ne sumnjamo da će ostati bez pozivnice.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar