Зверев: Послије повлачења "велике тројке"...

Тенис мора остати у добрим рукама! Финалиста Мастерса у Шангају, 22-годишњи Немац Александер Зверев, рекао је да осећа одговорност према спорту којим се бави и да полако сазрева.

Тенис 16.10.2019 | 15:55
Зверев: Послије повлачења "велике тројке"...
Он је у великом финалу турнира у Кини поражен од Руса Данила Медведева са 6:4, 6:1.

Зверев је рекао да је већ ове сезоне код њега приметна разлике у односу на неке раније и да се нада да ће и остали млади играчи попут њега и Медведева играти све боље.

"Осећам одговорност према овом спорту. Већ ове године приметим разлике у односу на прошлу и неке раније. Некада сам само ја био од тих млађих у врху. Сада видим како и други млади играчи побеђују. Види се разлика и у томе како се понашамо на терену, какви смо према колегама. Раније нисам толико обраћао пажњу на то, јер сам био једини у врху. Остало је било у реду, ником није сметало. Сада ми је стало, јер волим овај спорт ", алудирао је Немац на период када се чланови "велике тројке" буду повукли.

Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал су обележили протеклих 15 година у светском тенису.

"Желим да после Роџера, Рафе и Новака тенис остане у добрим рукама. Ми млади морамо то да разумемо и да и даље учимо. Мислим да ће и после тенис бити интересантан као што је сада. Роџерови и Рафини навијачи ће се заљубити у друге играче. Не кажем да ћу то бити ја нити било ко посебно, можда се појави нова супер звезда. Али ако будемо научили нешто од ових најбољих, мислим да ће овај спорт имати будућност", закључио је Зверев.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар