Zverev: Poslije povlačenja "velike trojke"...

Tenis mora ostati u dobrim rukama! Finalista Mastersa u Šangaju, 22-godišnji Nemac Aleksander Zverev, rekao je da oseća odgovornost prema sportu kojim se bavi i da polako sazreva.

Tenis 16.10.2019 | 15:55
Zverev: Poslije povlačenja "velike trojke"...
On je u velikom finalu turnira u Kini poražen od Rusa Danila Medvedeva sa 6:4, 6:1.

Zverev je rekao da je već ove sezone kod njega primetna razlike u odnosu na neke ranije i da se nada da će i ostali mladi igrači poput njega i Medvedeva igrati sve bolje.

"Osećam odgovornost prema ovom sportu. Već ove godine primetim razlike u odnosu na prošlu i neke ranije. Nekada sam samo ja bio od tih mlađih u vrhu. Sada vidim kako i drugi mladi igrači pobeđuju. Vidi se razlika i u tome kako se ponašamo na terenu, kakvi smo prema kolegama. Ranije nisam toliko obraćao pažnju na to, jer sam bio jedini u vrhu. Ostalo je bilo u redu, nikom nije smetalo. Sada mi je stalo, jer volim ovaj sport ", aludirao je Nemac na period kada se članovi "velike trojke" budu povukli.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal su obeležili proteklih 15 godina u svetskom tenisu.

"Želim da posle Rodžera, Rafe i Novaka tenis ostane u dobrim rukama. Mi mladi moramo to da razumemo i da i dalje učimo. Mislim da će i posle tenis biti interesantan kao što je sada. Rodžerovi i Rafini navijači će se zaljubiti u druge igrače. Ne kažem da ću to biti ja niti bilo ko posebno, možda se pojavi nova super zvezda. Ali ako budemo naučili nešto od ovih najboljih, mislim da će ovaj sport imati budućnost", zaključio je Zverev.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar