Ердоган: Нико не зна истину о турској операцији

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган критиковао је НАТО савезнике који разматрају проширење ембарга на оружје против Турске због операције на северу Сирије.

Свијет 14.10.2019 | 14:02
Ердоган: Нико не зна истину о турској операцији
Ердоган је у Истанбулу рекао да је разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел и британским премијером Борисом Џонсоном, истичући да нико од њих двоје "не зна истину" о турској операцији, као и да су под "озбиљним притиском дезинформација", пренео је АП.

"Ми смо НАТО савезници. Молим да имате на уму да су све ове земље чланице НАТО", навео је Ердоган.

Лидери Европске уније разматрају проширење ембарга на оружје против НАТО савезнице Турске у знак протеста због њене офанзиве против курдских снага у северној Сирији.

Холандски министар спољних послова Штеф Блок изјавио је "да се напад на суседну земљу противи међународном праву и Турска, као и свака друга држава, мора да поштује међународно право".

Он је то изјавио на састанку шефова дипломатија ЕУ у Луксембургу.

Немачка, Француска и Холандија су већ суспендовале продају оружја Турској.

Француски министар спољних послова Жан-Ив ле Дријан је позвао Сједињене Државе да сазову састанак међународне коалиције против Исламске државе, упозоравајући да би хаос који је изазвала турска офанзива могао да оживи опасност од те терористичке групе.

Сиријски Курди су били кључни савезници коалицији предвођеној од стране САД у борби против Исламске државе.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Вјецити опозиционар

14.10.2019 12:07

Јајара ердоган, а додиков и вучићев велики савезник. Како сада ваљају турске паре, а шта си раније причао милораде, биједник сј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.10.2019 12:10

Требао си знати коме се Америка накачи на државу и народ на...о је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

14.10.2019 12:17

ако мозе турска у тудју земљу упадати водити рат против терориста исто то мозе србија у својој земљи ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ердо паметњаковиц

14.10.2019 12:41

Уцјењује избјеглицама а згрнуо милијарде по основу њих и уз то их немилице експлоатисе и дрзи као робове. Треба њему послати назад два или три пута висе његових из западне Европе (ако би урадио ста пријети) па онда да видимо ција мајка црну вуну преде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

14.10.2019 14:23

Одлицно.

Name

Оља

14.10.2019 13:49

"Не зна истину и озбиљан притисак дезинформација." Несто ми ово познато. Многи па и турски политицари нису хтјели ни да цују за истину о правим узроцима ратних збивања на овим насим просторима, него су се одмах опредијелили за једну страну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

14.10.2019 17:25

Курди нису имали довољно политицког разумјевања...сједили су цјело вријеме на двије столице.Сад се види да су комплет Курди са Асадом ...а Амери их наорузали и спасили од исиловаца. Турска је добила америцку дозволу да их нападне..није нико блесав да вјерује у ово сто Трамп прица о санкцијама. Ердо реко Трампу да му Курди нисупомогли у Нормандији и овај одмах попиздио на њих...хахаха.

ОДГОВОРИТЕ