Лазић свјестан пропуста...

Деконцентрисано, без притиска, 16 изгубљених лопти, превише смо поена примили. . . ! Капитен Црвене звезде анализирао пораз од Будућности. . .

Кошарка 14.10.2019 | 14:39
Лазић свјестан пропуста...
Непријатно изненађење доживела је Црвена звезда у смирај друге октобарске седмице. Будућност је направила велики подвиг и реванширала се за пораз у финалу Јадранске лиге уз праву демонстрацију шутерске клинике екипе Слободана Суботића.

Пораз који ће засигурно болети црвено-беле, поготово што је дошао само неколико дана после изврсног дефанзивног издања против Фенербахчеа.

“Почетак је сезоне, идемо даље. Једноставно морамо да заборавимо овај пораз, немамо ни времена много да обраћамо пажњу на оно што се десило“, рекао је Бранко Лазић.

Анализирао је капитен браниоца титуле дешавања с паркета реновираног Пионира и разговарао отворено о разлозима пораза.

“Једноставно нисмо ушли у утакмицу како треба, што је резултирало поразом. Тотално деконцентрисано, 16 изгубљених лопти... Нисмо од почетка наметнули притисак, оно што смо радили у претходне две утакмице јако добро. Сходно томе су они дошли потпуно растерећени и погађали тешке шутеве“.

Будућност је имала у неколико наврата потпуно отворене шутеве које је решавала без проблема, што је само увећавало агонију београдског клуба...

“Ми нисмо извршили додатни притисак како би оборили њихове проценте шута. Имали су готово 60 одсто за три поена, примили смо 89 поена на домаћем терену, што довољно говори о свему. Ми смо опет били солидни у нападу, убацили смо 81 поен што није лоше, али број примљених поена је заиста превисок“.

Који су разлози за такво издање?

“Пали смо. Били смо слаби на дефанзивном притиску, морали смо да будемо додатно ангажовани како бисмо се резултатски одлепили. Зашто нисмо, то остаје за анализу...“

Звездин тежак распред наставља се већ у четвртак у Тел Авиву, где ће ићи на ноге Макабију.

“Већ од понедељка крећу припреме за Макаби. Идемо у Тел Авив да покушамо да се вратимо у ритам из претходне две утакмице, да се искупимо за овај пораз“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар