Lazić svjestan propusta...

Dekoncentrisano, bez pritiska, 16 izgubljenih lopti, previše smo poena primili. . . ! Kapiten Crvene zvezde analizirao poraz od Budućnosti. . .

Košarka 14.10.2019 | 14:39
Lazić svjestan propusta...
Neprijatno iznenađenje doživela je Crvena zvezda u smiraj druge oktobarske sedmice. Budućnost je napravila veliki podvig i revanširala se za poraz u finalu Jadranske lige uz pravu demonstraciju šuterske klinike ekipe Slobodana Subotića.

Poraz koji će zasigurno boleti crveno-bele, pogotovo što je došao samo nekoliko dana posle izvrsnog defanzivnog izdanja protiv Fenerbahčea.

“Početak je sezone, idemo dalje. Jednostavno moramo da zaboravimo ovaj poraz, nemamo ni vremena mnogo da obraćamo pažnju na ono što se desilo“, rekao je Branko Lazić.

Analizirao je kapiten branioca titule dešavanja s parketa renoviranog Pionira i razgovarao otvoreno o razlozima poraza.

“Jednostavno nismo ušli u utakmicu kako treba, što je rezultiralo porazom. Totalno dekoncentrisano, 16 izgubljenih lopti... Nismo od početka nametnuli pritisak, ono što smo radili u prethodne dve utakmice jako dobro. Shodno tome su oni došli potpuno rasterećeni i pogađali teške šuteve“.

Budućnost je imala u nekoliko navrata potpuno otvorene šuteve koje je rešavala bez problema, što je samo uvećavalo agoniju beogradskog kluba...

“Mi nismo izvršili dodatni pritisak kako bi oborili njihove procente šuta. Imali su gotovo 60 odsto za tri poena, primili smo 89 poena na domaćem terenu, što dovoljno govori o svemu. Mi smo opet bili solidni u napadu, ubacili smo 81 poen što nije loše, ali broj primljenih poena je zaista previsok“.

Koji su razlozi za takvo izdanje?

“Pali smo. Bili smo slabi na defanzivnom pritisku, morali smo da budemo dodatno angažovani kako bismo se rezultatski odlepili. Zašto nismo, to ostaje za analizu...“

Zvezdin težak raspred nastavlja se već u četvrtak u Tel Avivu, gde će ići na noge Makabiju.

“Već od ponedeljka kreću pripreme za Makabi. Idemo u Tel Aviv da pokušamo da se vratimo u ritam iz prethodne dve utakmice, da se iskupimo za ovaj poraz“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar