Чех играч утакмице на дебију!

Прави чуда на голу и на леду! Бивши голман Челсија и Арсенала Петр Чех имао је сјајан деби као голман хокејашке екипе Гилфорд Финикс.  Или јеси или ниси: Петр Чех одбранио два пенала на дебију у - хокеју на леду?! Играч утакмице, наравно! Бравуре славног голмана и на леду! Легендарни голман у хокејашком дебију јунак победе свог новог клуба. Подсетио на колегу Доминика "Доминатора" Хашека, који је Чесима донео злато на ЗОИ у Нагану 1998. године.

Остали спортови 14.10.2019 | 13:23
Чех играч утакмице на дебију!
Чешки голман је довео свој тим до победе од 3:2 против Свиндон Вајлдкетса после серије фантастичних одбрана у финишу сусрета.

Чех, који се хокејом на леду блавио у млађим данима, раније током недеље је постао члан овог четвртолигаша.

Његов тим је успео да поведе, али ја на уласку у последњу трећину губио са 2:1.

Тејлор Вутон је успео да изједначи у финишу и уведе меч у пенал серију у којој је Чех био маестралан.

Одбранио је два ударца и тако помогао свом тиму да стигне до победе.

Јесу рад и упорност 90 одсто успеха, али има и ствари са којима се једноставно – рађаш. Што смо данас могли да видимо и на утакмици хокејашког клуба Гилдфорд Финикса, који је после 2:2 у регуларном току меча савладао Свиндон Вајлдкетс у пенал серији.

И не, наравно да ништа о острвском хокеју на леду не бисмо написали да на голу Гилдфорда није био нико други но легендарни Петр Чех. На једној страни кациге Арсеналов топ, на другој Челсијев плави лав.

А у пенал серији – две Чехове одбране! И награда за играча утакмице на његовом хокејашком дебију.  Јесте да у хокеју није тако лако дати гол са пенала као у фудбалу, али опет му је ово била прва утакмица у овом спорту, а не клубу. Нема шта, или јеси, или ниси. А Чех јесте.



Недавно је саопштено да ће Петр Чех наставити да брани, али не међу стативама фудбалског гола, већ као чувар мреже хокејашког тима Гилдфорд.

Током викенда славни голман имао је деби је за нови клуб. И одмах на почетку (наставку) каријере забележио је победу против Свиндома 3:2 и то након пенала.

Легендарни голман Челсија (11 сезона), који данас обавља функцију саветника у клубу са Стамфорд Бриџа, лако се привикао на нови терен и доста мањи гол, јер је искуство на леду стицао у родном Плзењу још пре него што је почео да се бави фудбалом.

Чех је захваљујући сјајним интервенцијама у пенал серији проглашен јунаком победе Гилдфорда.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар