Čeh igrač utakmice na debiju!

Pravi čuda na golu i na ledu! Bivši golman Čelsija i Arsenala Petr Čeh imao je sjajan debi kao golman hokejaške ekipe Gilford Finiks.  Ili jesi ili nisi: Petr Čeh odbranio dva penala na debiju u - hokeju na ledu?! Igrač utakmice, naravno! Bravure slavnog golmana i na ledu! Legendarni golman u hokejaškom debiju junak pobede svog novog kluba. Podsetio na kolegu Dominika "Dominatora" Hašeka, koji je Česima doneo zlato na ZOI u Naganu 1998. godine.

Ostali sportovi 14.10.2019 | 13:23
Čeh igrač utakmice na debiju!
Češki golman je doveo svoj tim do pobede od 3:2 protiv Svindon Vajldketsa posle serije fantastičnih odbrana u finišu susreta.

Čeh, koji se hokejom na ledu blavio u mlađim danima, ranije tokom nedelje je postao član ovog četvrtoligaša.

Njegov tim je uspeo da povede, ali ja na ulasku u poslednju trećinu gubio sa 2:1.

Tejlor Vuton je uspeo da izjednači u finišu i uvede meč u penal seriju u kojoj je Čeh bio maestralan.

Odbranio je dva udarca i tako pomogao svom timu da stigne do pobede.

Jesu rad i upornost 90 odsto uspeha, ali ima i stvari sa kojima se jednostavno – rađaš. Što smo danas mogli da vidimo i na utakmici hokejaškog kluba Gildford Finiksa, koji je posle 2:2 u regularnom toku meča savladao Svindon Vajldkets u penal seriji.

I ne, naravno da ništa o ostrvskom hokeju na ledu ne bismo napisali da na golu Gildforda nije bio niko drugi no legendarni Petr Čeh. Na jednoj strani kacige Arsenalov top, na drugoj Čelsijev plavi lav.

A u penal seriji – dve Čehove odbrane! I nagrada za igrača utakmice na njegovom hokejaškom debiju.  Jeste da u hokeju nije tako lako dati gol sa penala kao u fudbalu, ali opet mu je ovo bila prva utakmica u ovom sportu, a ne klubu. Nema šta, ili jesi, ili nisi. A Čeh jeste.Nedavno je saopšteno da će Petr Čeh nastaviti da brani, ali ne među stativama fudbalskog gola, već kao čuvar mreže hokejaškog tima Gildford.

Tokom vikenda slavni golman imao je debi je za novi klub. I odmah na početku (nastavku) karijere zabeležio je pobedu protiv Svindoma 3:2 i to nakon penala.

Legendarni golman Čelsija (11 sezona), koji danas obavlja funkciju savetnika u klubu sa Stamford Bridža, lako se privikao na novi teren i dosta manji gol, jer je iskustvo na ledu sticao u rodnom Plzenju još pre nego što je počeo da se bavi fudbalom.

Čeh je zahvaljujući sjajnim intervencijama u penal seriji proglašen junakom pobede Gildforda.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar