Најмлађа шампионка у посљедње 42 године!

Гоф за историју! Америчка тенисерка Коко Гоф освојила је прву WТА титулу у каријери.

Тенис 13.10.2019 | 21:37
Најмлађа шампионка у посљедње 42 године!
Гофова је у финалу турнира у Линцу победила 72. играчицу света и некадашњу шампионку Ролан Гароса, Јелену Остапенко, 6:3, 1:6, 6:2 после стотину минута игре.

Млада Американка се тако уписала у историју пошто је са 15 година и 214 дана постала најмлађа играчица са професионалном титулом у последње 42 године.

На снази и даље остаје рекорд Американке Трејси Остин која је до професионалне титуле стигла када је имала свега 14 година и 29 дана. Остинова је у јануару 1977. освојила турнир у Портланду.



Гофова, која је импресионирала све летошњим наступом на Вимблдону, када је право из квалификација стигла до осмине финала, била је лаки лузер, имала је среће да буде у главном жребу јер се Марија Сакари повукла због повреде шаке.

Током недеље, Гофова је победила осму играчицу света, Кики Бертенс из Холандије, а у полуфиналу и некада топ 10 играчлцу, Андреу Петковић.

Занимљиво је да је Коко, коју често пореде са сестрама Вилијамс већ у једном сегменту успела да их надмаши. И Серена и Венус су до својих првих титула стигле када су имале по 17 година, Гофовој је то успело са 15.

"Желим да се захвалим богу што је увек уз мене. Памтићу овај дан до краја живота", изјавила је млада шампионка.

Осим 250 поена, који ће је издићи са тренутно 110. места на светској ранг листи на 71. позицију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар