Najmlađa šampionka u posljednje 42 godine!

Gof za istoriju! Američka teniserka Koko Gof osvojila je prvu WTA titulu u karijeri.

Tenis 13.10.2019 | 21:37
Najmlađa šampionka u posljednje 42 godine!
Gofova je u finalu turnira u Lincu pobedila 72. igračicu sveta i nekadašnju šampionku Rolan Garosa, Jelenu Ostapenko, 6:3, 1:6, 6:2 posle stotinu minuta igre.

Mlada Amerikanka se tako upisala u istoriju pošto je sa 15 godina i 214 dana postala najmlađa igračica sa profesionalnom titulom u poslednje 42 godine.

Na snazi i dalje ostaje rekord Amerikanke Trejsi Ostin koja je do profesionalne titule stigla kada je imala svega 14 godina i 29 dana. Ostinova je u januaru 1977. osvojila turnir u Portlandu.



Gofova, koja je impresionirala sve letošnjim nastupom na Vimbldonu, kada je pravo iz kvalifikacija stigla do osmine finala, bila je laki luzer, imala je sreće da bude u glavnom žrebu jer se Marija Sakari povukla zbog povrede šake.

Tokom nedelje, Gofova je pobedila osmu igračicu sveta, Kiki Bertens iz Holandije, a u polufinalu i nekada top 10 igračlcu, Andreu Petković.

Zanimljivo je da je Koko, koju često porede sa sestrama Vilijams već u jednom segmentu uspela da ih nadmaši. I Serena i Venus su do svojih prvih titula stigle kada su imale po 17 godina, Gofovoj je to uspelo sa 15.

"Želim da se zahvalim bogu što je uvek uz mene. Pamtiću ovaj dan do kraja života", izjavila je mlada šampionka.

Osim 250 poena, koji će je izdići sa trenutno 110. mesta na svetskoj rang listi na 71. poziciju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar