Знају у Франкфурту како се праве паре!

Стиже из Енглеске још 11. 500. 000 евра! Њукасл планира откуп Џетра Виљемса!

Фудбал 14.10.2019 | 13:04
Знају у Франкфурту како се праве паре!
Откако се вратио у Бундеслигу, пре седам година, Ајнтрахт је најпре стабилизовао тим, потом почео да игра све значајнију улогу у првенству, пласирао се у Лигу Европе добацивши чак до полуфинала, а за све то време напредовао је и организационо и постао права машина за прављење новца.

Сведоче о томе летње продаје Луке Јовића Реал Мадриду (60.000.000 евра) и Себастијана Алеа Вест Хему (40.000.000), а на два рекордна трансфера ће стићи још 11.500.000 евра оног часа кад Њукасл откупи Џетра Виљемса. Немци су летос позајмили левог бека клубу са Сент Џејмс парка до краја ове сезоне и иницијално добили 1.000.000 евра, али је директор Бруно Хубнер очигледно мислио на будућност, у папире је убацио клаузулу која предвиђа да Енглези плате 11.500.000 евра ако буду желели холандског левог бека.

А после само шест утакмица за Свраке Џетро је импресионирао тренера Стива Бруса да управа клуба са севера Енгглеске планира откуп. Цена је фиксна, никакви преговори не помажу, једина повољност по Њукасл јесте што не мора да чека лето, па ни зимски прелазни рок већ документацију може да заврши кадгод пожели. Према писању локалног Хроникла већ у наредних неколико седмица Виљемс би требало да потпише уговор на четири или пет сезона.

У том случају постаће трећа најскупља продаја Ајнтрахта, после поменутих Јовића и Алеа, иако за разлику од Србина и Француза, који су се истицали головима, за две сезоне по доласку из ПСВ-а, ниједном није погодио мрежу. Додуше, као левом беку то му и није задатак, иако је недавно био прецизан протви Ливерпула.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар