Znaju u Frankfurtu kako se prave pare!

Stiže iz Engleske još 11. 500. 000 evra! Njukasl planira otkup Džetra Viljemsa!

Fudbal 14.10.2019 | 13:04
Znaju u Frankfurtu kako se prave pare!
Otkako se vratio u Bundesligu, pre sedam godina, Ajntraht je najpre stabilizovao tim, potom počeo da igra sve značajniju ulogu u prvenstvu, plasirao se u Ligu Evrope dobacivši čak do polufinala, a za sve to vreme napredovao je i organizaciono i postao prava mašina za pravljenje novca.

Svedoče o tome letnje prodaje Luke Jovića Real Madridu (60.000.000 evra) i Sebastijana Alea Vest Hemu (40.000.000), a na dva rekordna transfera će stići još 11.500.000 evra onog časa kad Njukasl otkupi Džetra Viljemsa. Nemci su letos pozajmili levog beka klubu sa Sent Džejms parka do kraja ove sezone i inicijalno dobili 1.000.000 evra, ali je direktor Bruno Hubner očigledno mislio na budućnost, u papire je ubacio klauzulu koja predviđa da Englezi plate 11.500.000 evra ako budu želeli holandskog levog beka.

A posle samo šest utakmica za Svrake Džetro je impresionirao trenera Stiva Brusa da uprava kluba sa severa Enggleske planira otkup. Cena je fiksna, nikakvi pregovori ne pomažu, jedina povoljnost po Njukasl jeste što ne mora da čeka leto, pa ni zimski prelazni rok već dokumentaciju može da završi kadgod poželi. Prema pisanju lokalnog Hronikla već u narednih nekoliko sedmica Viljems bi trebalo da potpiše ugovor na četiri ili pet sezona.

U tom slučaju postaće treća najskuplja prodaja Ajntrahta, posle pomenutih Jovića i Alea, iako za razliku od Srbina i Francuza, koji su se isticali golovima, za dve sezone po dolasku iz PSV-a, nijednom nije pogodio mrežu. Doduše, kao levom beku to mu i nije zadatak, iako je nedavno bio precizan protvi Liverpula.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar