Лука међу највећим колекционарима картона у ПЛ!

На 11. месту вечне листе!

Фудбал 15.10.2019 | 23:10
Лука међу највећим колекционарима картона у ПЛ!
Капитен, вођа, незамењиви члан средине терена Кристал Паласа, који је прошле сезоне одиграо све утакмице у лиги. Сигуран егезкутор са беле тачке. Све је то Лука Миливојевић у клубу из Лондона.

Али, постоји и једна ставка којом баш и не може да се поноси. А, то је права колекција жутих картона. Истина, позиција у тиму је Миливојевићу таква да је најпре на удару судија, јер мора да сече противничке нападе по сваку цену, али се опомена баш накупио.

Штавише, британски Експрес је донео вечну листу највећих колекционара жутих картона у историји Премијер лиге и Лука Миливојевић је на 11. месту! Доста високо... Процентуално, везиста Кристал Паласа добије опомену на 3,52 утакмице. Мало више од три, мало мање од четири меча у просеку.

Апсолутни шампион је Хозе Холебас, дефанзивац Вотфорда, који је још активан играч, као и Миливојевић. Он у просеку на 2,72 утакмице пожути, али и поред тога успева да се обузда, па је до сада, откако игра у Премијер лиги, добио само један црвени картон.

На другом месту вечне листе „пожутелих“ је Хари Артер, играч Борнмута на позајмици у Фуламу (2,84 утакмице), а на трећем Игор Штимац, некадашњи хрватски репрезентативац и бивши играч Дебија и Вест Хема, који је добијао картон на 2,86 утакмица.

Испред Луке Миливојевића су, рецимо, Дијего Коста (3,42), Џои Бартон (3,45), Ориол Ромеу (3,49)...

Када су црвени картони у питању, убедљиво најгори је Рикардо Роча, бивши репрезентативац Португалије и члан Тотенхема и Портсмута, који је искључиван на сваких 12 утакмица.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар