Luka među najvećim kolekcionarima kartona u PL!

Na 11. mestu večne liste!

Fudbal 15.10.2019 | 23:10
Luka među najvećim kolekcionarima kartona u PL!
Kapiten, vođa, nezamenjivi član sredine terena Kristal Palasa, koji je prošle sezone odigrao sve utakmice u ligi. Siguran egezkutor sa bele tačke. Sve je to Luka Milivojević u klubu iz Londona.

Ali, postoji i jedna stavka kojom baš i ne može da se ponosi. A, to je prava kolekcija žutih kartona. Istina, pozicija u timu je Milivojeviću takva da je najpre na udaru sudija, jer mora da seče protivničke napade po svaku cenu, ali se opomena baš nakupio.

Štaviše, britanski Ekspres je doneo večnu listu najvećih kolekcionara žutih kartona u istoriji Premijer lige i Luka Milivojević je na 11. mestu! Dosta visoko... Procentualno, vezista Kristal Palasa dobije opomenu na 3,52 utakmice. Malo više od tri, malo manje od četiri meča u proseku.

Apsolutni šampion je Hoze Holebas, defanzivac Votforda, koji je još aktivan igrač, kao i Milivojević. On u proseku na 2,72 utakmice požuti, ali i pored toga uspeva da se obuzda, pa je do sada, otkako igra u Premijer ligi, dobio samo jedan crveni karton.

Na drugom mestu večne liste „požutelih“ je Hari Arter, igrač Bornmuta na pozajmici u Fulamu (2,84 utakmice), a na trećem Igor Štimac, nekadašnji hrvatski reprezentativac i bivši igrač Debija i Vest Hema, koji je dobijao karton na 2,86 utakmica.

Ispred Luke Milivojevića su, recimo, Dijego Kosta (3,42), Džoi Barton (3,45), Oriol Romeu (3,49)...

Kada su crveni kartoni u pitanju, ubedljivo najgori je Rikardo Roča, bivši reprezentativac Portugalije i član Totenhema i Portsmuta, koji je isključivan na svakih 12 utakmica.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar