Ђорђевић и Даниловић: Дончић и Јокић су фантастични, али...

. . . само би Богдановић могао да игра са нама! Газета организовала панел посвећен феномену југословенске кошарке.

Кошарка 13.10.2019 | 23:45
Ђорђевић и Даниловић: Дончић и Јокић су фантастични, али...
“Дончић и Јокић су фантастични играчи, али једини би Богдан Богдановић могао да игра са нама”, одговорили су у глас Предраг Даниловић и Саша Ђођевић на панелу посвећеном феномену југословенске кошарке на највећем и најзначајнијем Фестивалу спорта у Италији, у организацији најутицајнијег и најтиражнијег спортског листа Газете дело спорт. 

На панелу су поред двојице прослављених асова нашег баскета учествовали и Боша Тањевић и Миховил Накић, легендарни играч Цибоне и члан репрезентације Југославије која је освојила злато на Олимпијским играма у Москви 1980. године. Саша Ђорђевић је рекао да је тајна југословенске школе кошарке била у томе што је поред урођеног талента, инстинкта, тимског духа имала и способност да “превари” противника, да искористи максимално његове слабости. 

Боша Тањевић је подсетио на успех Босне која је пре 40 година освојила Куп шампиона и укључила рефлекторе не само на репрезентативну већ и клупску кошарку која се играла у Југославији.

“Целу каријеру сам покушавао да поновим успех из Гренобла 1979. године”, рекао је Боша. 

Саша Ђорђевић је посебно истакао да је за његову генерацију Италија била најпожељнија мета за наставак каријере у иностранству.

“Могао сам да бирам клуб у Европи где ћу да наставим каријеру, али када је стигао позив из Милана, нисам желео друге понуде ни да узмем у разматрање”, рекао је доскорашњи селектор Србије.

Даниловић је нагласио да је његова прва жеља била да игра са Брунамонтијем и да је зато изабрао Виртус из Болоње. 

Када се прича окренула садашњости и будућности, Ђорђевић и Даниловић су изненадили све присутне на панелу Газете у Тренту. Док су сви очекивали да кажу како су перјанице југословенске школе кошарке Лука Дончић и Никола Јокић, несумњиво најуспешнији кошаркаши са наших простора у НБА, Ђорђевић и Даниловић су заједно одговорили:

“Они су фантастични играчи, али би са нама могао да игра само Богдан Богдановић”. 

Када то кажу Ђорђевић и Даниловић, хајде нек им неко противречи. У Тренту није пало никоме на памет.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар