Đorđević i Danilović: Dončić i Jokić su fantastični, ali...

. . . samo bi Bogdanović mogao da igra sa nama! Gazeta organizovala panel posvećen fenomenu jugoslovenske košarke.

Košarka 13.10.2019 | 23:45
Đorđević i Danilović: Dončić i Jokić su fantastični, ali...
“Dončić i Jokić su fantastični igrači, ali jedini bi Bogdan Bogdanović mogao da igra sa nama”, odgovorili su u glas Predrag Danilović i Saša Đođević na panelu posvećenom fenomenu jugoslovenske košarke na najvećem i najznačajnijem Festivalu sporta u Italiji, u organizaciji najuticajnijeg i najtiražnijeg sportskog lista Gazete delo sport. 

Na panelu su pored dvojice proslavljenih asova našeg basketa učestvovali i Boša Tanjević i Mihovil Nakić, legendarni igrač Cibone i član reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine. Saša Đorđević je rekao da je tajna jugoslovenske škole košarke bila u tome što je pored urođenog talenta, instinkta, timskog duha imala i sposobnost da “prevari” protivnika, da iskoristi maksimalno njegove slabosti. 

Boša Tanjević je podsetio na uspeh Bosne koja je pre 40 godina osvojila Kup šampiona i uključila reflektore ne samo na reprezentativnu već i klupsku košarku koja se igrala u Jugoslaviji.

“Celu karijeru sam pokušavao da ponovim uspeh iz Grenobla 1979. godine”, rekao je Boša. 

Saša Đorđević je posebno istakao da je za njegovu generaciju Italija bila najpoželjnija meta za nastavak karijere u inostranstvu.

“Mogao sam da biram klub u Evropi gde ću da nastavim karijeru, ali kada je stigao poziv iz Milana, nisam želeo druge ponude ni da uzmem u razmatranje”, rekao je doskorašnji selektor Srbije.

Danilović je naglasio da je njegova prva želja bila da igra sa Brunamontijem i da je zato izabrao Virtus iz Bolonje. 

Kada se priča okrenula sadašnjosti i budućnosti, Đorđević i Danilović su iznenadili sve prisutne na panelu Gazete u Trentu. Dok su svi očekivali da kažu kako su perjanice jugoslovenske škole košarke Luka Dončić i Nikola Jokić, nesumnjivo najuspešniji košarkaši sa naših prostora u NBA, Đorđević i Danilović su zajedno odgovorili:

“Oni su fantastični igrači, ali bi sa nama mogao da igra samo Bogdan Bogdanović”. 

Kada to kažu Đorđević i Danilović, hajde nek im neko protivreči. U Trentu nije palo nikome na pamet.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar